ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΧΑΝΤΜΩΛ (Αντιγραφή)Μία ακόμη σημαντική διεθνή οργάνωση χειροσφαίρισης (χάντμπολ) πρόκειται να φιλοξενηθεί στη Λάρισα (ΕΑΚ Νεάπολης) τον Μάρτιο του 2014 μετά από συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Πρόκειται για τη διεθνή διοργάνωση του Τσάλεντζ Τρόφι Γυναικών στην οποία θα λάβουν μέρος οκτώ εθνικές ομάδες από την Ευρώπη.

Για την πληρέστερη διοργάνωση των αγώνων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ο.Χ.Ε. κ. Παντελή Χατζηιωάννου, παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα αθλητισμού κ. Ευθύμη Ρεντζιά και μελών της Ο.Χ.Ε.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, ότι η περιφέρεια θα κάνει από την πλευρά της, ότι είναι δυνατό μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, για να βοηθήσει στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που ξεκίνησε τον Ιούνιο με την φιλοξενία του διεθνούς αγώνα Εθνικών ομάδων Ανδρών, Ελλάδας και Ιταλίας στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για σημαντικές διοργανώσεις οι οποίες προωθούν το άθλημα και δημιουργούν κινητικότητα, τονώνοντας την τοπική αγορά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Για την περιφέρεια Θεσσαλίας ο αθλητισμός είναι στάση ζωής, ομαδικής συμμετοχής και συνεργασίας, που εμπεδώνει το «εμείς»  έναντι του «εγώ». Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, προκειμένου να διαδώσουμε το άθλημα του χάντμπολ στην περιφέρεια Θεσσαλίας και να δώσουμε διεξόδους στη νεολαία».

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου δήλωσε απ’ την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, που για ακόμα μια φορά στέκεται στο πλευρό της ομοσπονδίας, συνδράμοντας, ώστε να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη και σημαντική διοργάνωση χάντμπολ στη Λάρισα. Από αυτή τη νέα συνεργασία δεν βγαίνει κερδισμένο μόνο το χάντμπολ, αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αφού πρόκειται για ένα πολύ δυνατό project διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα προβάλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής και τις ομορφιές της, τονώνοντας παράλληλα και την οικονομία της, αφού τις ημέρες εκείνες αναμένεται να βρεθούν στη Λάρισα περισσότεροι από 300 άνθρωποι του αθλήματος από όλη την Ευρώπη. Από την πλευρά μας δεν μπορεί παρά να είμαστε χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη, αφού με την διεξαγωγή του Τσάλεντζ Τρόφι συνδυάζονται δύο πολύ σημαντικοί στόχοι για την Ομοσπονδία: α) η ανάπτυξη του γυναικείου χάντμπολ με πολύ δυνατά παιχνίδια για την Εθνική Γυναικών και β) η προβολή του αθλήματος και η διάδοση του σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ήδη, αφού μετά τον αγώνα Ελλάδα- Ιταλία τον Ιούνιο δημιουργήθηκε στη Λάρισα σύλλογος που ασχολείται με το χάντμπολ».

Η διοργάνωση «WOMEN’S EHF/IHF CHALLENGE TROPHY» θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο της Νεάπολης Λάρισας, με συμμετέχοντες 8 γυναικείες εθνικές ομάδες από την Ευρώπη. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου, ενώ η αντίστοιχη διάρκεια της διοργάνωσης θα είναι από τις 24 έως τις 31 Μαρτίου.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 136 αθλήτριες, 40 συνοδοί – προπονητές, 12 διαιτητές, 11 παρατηρητές, 5 κριτές, εθελοντές κ.α με το σύνολο να ξεπερνά τους 250. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια τόσο για προπονητές, όσο και για διαιτητές, ένα εξωαγωνιστικό event για τους συμμετέχοντες (επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο), αλλά και δραστηριότητες στην πόλη της Λάρισας (street handball).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Γκαντής, ο ειδικός γραμματέας κ. Δημήτρης Σταυρακάκης και ο διευθυντής κ. Γιάννης Καρανάσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ