ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ… ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ!

666 (Αντιγραφή)Είναι αυτοί που ελέγχουν τα δικά μας εισοδήματα και ξεσκονίζουν τις φορολογικές μας δηλώσεις. Αυτούς όμως ποιους τους ελέγχει; Εκτενώς μέχρι πρότινος κανείς… Και αυτό γιατί σύμφωνα με το πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, υπήρχαν πολλοί εφοριακοί οι οποίοι είχαν «τρύπια» πόθεν έσχες, στα οποία μερικές φορές ξεχνούσαν μέχρι και να δηλώσουν τις Porsche τους…

Τα εικονικά πόθεν έσχε όπως δημοσιεύει το Έθνος ήταν δεκάδες και μάλιστα βλέποντας την «λαίλαπα» να έρχεται πολλοί από αυτούς έσπευσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις σε βάθος δεκαετίας προκειμένου να δικαιολογήσουν την ψαλίδα μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και αγορών. Επικαλέστηκαν έτσι δωρεές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί επιχείρησαν να δικαιολογήσουν εμβάσματα από το εξωτερικό που άγγιζαν και τις 400.000 ευρώ. Οι ύποπτες περιπτώσεις:

Υπάλληλος σε Εφορία Αττικής υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις συνολικού ύψους 227.000 ευρώ για να καλύψει μεταξύ άλλων την αγορά μίας Porsche στην σύζυγό του, αξίας 161.000 ευρώ.

Στέλεχος Εφορίας ξέχασε να δηλώσει την αγορά νέας κατοικίας και γι’ αυτό έκανε τροποποιητική. Ερευνάται και η γυναίκα του για έμβασα στο εξωτερικό ύψους 560.000 ευρώ.

Υπάλληλος της Οικονομικής Επιθεώρησης υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που ελέγχεται εμφανίζοντας εισοδήματα του συζύγου της (εργολάβου) πάνω από 600.000 για να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας αλλά και έμβασμα από το εξωτερικό που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε τροποποιητικές για να καλύψει έμβασμα 292.000 ευρώ.

Εφοριακός στην Ζάκυνθο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έμβασμα άνω των 100.000 ευρώ. Λόγω της ανακριβούς δήλωσης ασκήθηκε πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

Υπάλληλος Εφορίας στην Αθήνα ελέγχεται για έμβασμα 380.000 ευρώ που δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα ακόμα και μετά την εμφάνισή εσόδων 50.000 ευρώ για το 2011 από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε ζητήσει το άνοιγμα συνολικά 436 στελεχών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί 93 έλεγχοι εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και τμήματος Ελέγχου και 49 σε ελεγκτές-υπαλλήλους.

kataskopoi

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ