ΕΚΛ: ΑΘΛΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΔΕΗΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει ως αισχρό εμπαιγμό της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, απέναντι στις χιλιάδες εργατικές – λαικές οικογένειες τη νέα ρύθμιση για φθηνό ρεύμα σε φτωχές οικογένειες. Σε ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει τον αισχρό εμπαιγμό της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, απέναντι στις χιλιάδες εργατικές – λαικές οικογένειες που με την φιλομονοπωλιακή πολιτική  της γεννά φτωχούς, ανέργους, οικογένειες χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, φάρμακα ακόμα και χωρίς τροφή, ότι όσοι θα εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, θα γλυτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση.

Αυτή δεν είναι λύση στο πρόβλημα χιλιάδων λαικών νοικοκυριών που τους έκοψαν το ρεύμα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε και οι πολιτικοί διαχειριστές τους, τους πέταξαν στην ανεργία, τους πετσόκοψαν του μισθούς, τις συντάξεις, τους επέβαλαν βαριά χαράτσια και φόρους.

Απύθμενη υποκρισία όμως αποτελεί και η στάση των δημάρχων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ που για ψηφοθηρικούς λόγους, βγαίνουν στα «κάγκελα», κραυγάζοντας ότι δεν μπορεί να κόβεται σε κανέναν το ρεύμα και να ζητάνε να επανασυνδεθεί, όταν οι ίδιοι αποδέχτηκαν τα χαράτσια για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ποτέ δεν αντέδρασαν στις αυξήσεις της ΔΕΗ, όταν καθημερινά κάνουν διακοπές νερού, όπως η ΔΕΥΑΛ, σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει:

–           Την απαγόρευση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεσή του στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

–           Την άμεση και γενναία μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

–           Την κατάργηση των χαρατσιών για τα ακίνητα και όλων των φόρων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

–           Την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα φυσικό αέριο, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει και να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

–           Καμία διακοπή νερού και φυσικού αερίου, σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό και άμεση επανασύνδεση σε όσους έχει διακοπεί.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλεί όλα τα σωματεία και τις Λαικές Επιτροπές να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, στη ΔΕΗ, στους Δήμους και στην ΕΠΑ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ