ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΆΛΠΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ

Το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης μόλις έγινε λίγο πιο τρομακτικό. «Βήμα στο κενό» ονομάζεται η νέα ατραξιόν του βουνού Aiguille du Midi, που επιτρέπει στους επισκέπτες να κοιτάξουν μέσα από ένα γυάλινο δάπεδο έως 1000 μέτρα κάτω…

Το βουνό Aiguille du Midi βρίσκεται φωλιασμένο μέσα στις γαλλικές Άλπεις, και φιλοξενεί μερικά από τα πιο γραφικά τοπία στον κόσμο. Με κορυφή που φτάνει τα 3,8χλμ, το Aiguille du Midi, ή η «βελόνα του νότου», προκαλεί με τη θέα, τα ιστορικά τραμ (κατέχει το ρεκόρ για την υψηλότερη κάθετη ανάβαση τελεφερίκ στον κόσμο), καθώς και τα μονοπάτια για σκι και πεζοπορία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι επισκέπτες έχουν τώρα την ευκαιρία να δουν  τη θέα μέχρι την Ιταλία και την Ελβετία.

Το “Βήμα στο Κενό” είναι μια βεράντα του Aiguille du Midi με υαλοπίνακες σε όλες τις πλευρές, που δημιουργεί στους επισκέπτες την αίσθηση ότι περπατούν στον αέρα, μια αίσθηση που θα μπορούσε, κυριολεκτικά, να σας κόψει την ανάσα.

Η κατασκευή αυτή σχεδιάστηκε από τον Pierre-Yves Chays, και είναι “κατασκευασμένη σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρτ ασφάλειας.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ