ΤΟΝ “ΑΡΙΣΤΕΑ” ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Δ. ΓΕΛΑΛΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΑΣ (Αντιγραφή)Στο πλαίσιο ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις συνενώσεις των μονάδων κοινωνικής πρόνοιας, από την απουσία διοίκησης τον τελευταίο χρόνο και τη λειτουργία νέας Διοίκησης συνολικά για τη Θεσσαλία και τα σενάρια για ενδεχόμενο κλείσιμο δομών, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

με την παρουσία του βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής διαδοχικές επισκέψεις στο παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς» στον Αμπελώνα και στη Γιάννουλη.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγέλα Δημότσιου και Γιάννη Αρζομανίδη, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του Κέντρου κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου στο παράρτημα Αμπελώνα, η οποία ενημέρωσε το βουλευτή για τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η δομή μετά από τη συγχώνευση των μονάδων που πραγματοποιήθηκε χωρίς ποιοτικά κριτήρια αλλά με διοικητικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, σε βάρος των περιθαλπόμενων και των οικογενειών τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Αμπελώνα κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος τόνισε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μετά τη συγχώνευση των μονάδων και την απόλυτη ανασφάλεια και αβέβαιη κατάσταση που έχουν περιέλθει εξαιτίας της φημολογούμενης κατάργησης δομών, επισημαίνοντας ότι: «Η κλειστή δομή του Θεραπευτηρίου Αμπελώνα έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση λόγω έλλειψης μόνιμου ιατρικού και ειδικευμένου προσωπικού. Είναι απαραίτητο να ανοίξει και η άλλη πτέρυγα του Θεραπευτηρίου, να μην μένουν ανεκμετάλλευτες αίθουσες αλλά να στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά η μονάδα. Είναι ανάγκη να βελτιώσουμε και όχι να κλείσουμε μονάδες».

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε την έδρα του Κ.Κ.Π.Π.Θεσσαλίας, τον Αριστέα στη  Γιάννουλη, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αγορίτσα Χατζοπούλου για τα συσσωρευμένα προβλήματα και την αδυναμία λειτουργίας της νέας, χωρίς ρόλο, αρμοδιότητες και αντικείμενο, διοίκησης.

Ο βουλευτής από την πλευρά του τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση, πιστή στη μνημονιακή της πολιτική, αντιμετωπίζει τις δομές πρόνοιας ως είδος πολυτελείας που πρέπει να περιοριστεί, βάζοντας τα άτομα με αναπηρία στο περιθώριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στις συγχωνεύσεις προνοιακών δομών, δεσμεύεται ως κυβέρνηση ότι θα εξασφαλίσει την αυτονομία τους, θα ενισχύσει, θα εκσυγχρονίσει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές, και θα δημιουργήσει νέες. Εγγυάται ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση, τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι εργασιακές σχέσεις θα επανέλθουν στα προ μνημονίου επίπεδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ