ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η Δ.Κ. ΓΟΝΝΩΝ

ΓΟΝΝΟΙ-1 (Αντιγραφή)Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την «εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Κι εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Γόννους, που αποτελεί μέρος του όλου έργου,  μετά την Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τεμπών και Δήμου Λαρισαίων, παρουσία των δημάρχων Λάρισας και Τεμπών Κ. Τζανακούλη και Κ. Κολλάτου αντίστοιχα.

Αντικείμενο της μελέτης, είναι τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας ακαθάρτων της Δ.Κ. Γόννων.

Αναλυτικότερα, στο αντικείμενο περιλαμβάνονται :

– Η μελέτη του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων (μήκους 18χλμ. περίπου) του οικισμού των Γόννων, έκτασης 80 εκταρίων περίπου.

– Τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων (αγωγός μεταφοράς δια βαρύτητος μήκους 2χλμ.) στις προβλεπόμενες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Γόννων νοτίως του οικισμού.

– Η μελέτη των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (με το κτίριο διοικήσεως).

– Οι απαιτούμενες Περιβαλλοντικές Μελέτες

– Οι απαιτούμενες Τοπογραφικές Εργασίες.

– Τα Τεύχη Δημοπράτησης

– Τα ΦΑΥ & ΣΑΥ

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο οικισμός των Γόννων δεν διαθέτει σήμερα οργανωμένο σύστημα διαχείρισης των αστικών του λυμάτων. Η σημερινή πρακτική που εφαρμόζεται είναι η χρήση βόθρων.

Η κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής – μεταφοράς –  επεξεργασίας αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής το οποίο:

Θα δώσει ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων του οικισμού.

Θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, και ιδιαιτέρως του υπογείου υδροφορέα, από την ρύπανση που υφίσταται σήμερα.

Θα συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή, η οποία υδρεύεται εξ ολοκλήρου από τα υπόγεια ύδατα.

Ειδικότερα οι στόχοι του προτεινομένου έργου συνοψίζονται στον καθαρισμό των λυμάτων με απομάκρυνση των κυρίων και δευτερευόντων ρυπαντικών φορτίων των λυμάτων της περιοχής,  όπως προβλέπεται από τις σχετικές προδιαγραφές . Αυτό θα επιτευχθεί με την κατασκευή μιας σύγχρονης  Εγκαταστάσεως  Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) η οποία θα λειτουργεί οικονομικά, με την ελάχιστη δυνατή εποπτεία.  Επί πλέον δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από τις εποχιακές διακυμάνσεις των φορτίσεων.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 20/07/2012 και η υπογραφή της σύμβασης – έναρξη εργασιών μελέτης στις 20/01/2014

Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 244.222,97 € (με Φ.Π.Α. 23%) και η σύμβαση της μελέτης είναι 122.111,49 € (με Φ.Π.Α. 23%)

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη” 2007 – 2013 ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ανάδοχος του έργου είναι οι: Ε.Π.Τ.Α. Α.Ε. – ΤΣΟΥΤΣΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΧΑΛΚΙΤΗΣ ΣΚΕΥΟΣ – ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΝΑΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΧΥΤΑ ΔΡΟΣΟΥΛΑ

Την επίβλεψη του έργου έχουν οι:

• Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων:

Διευθύντρια: Γιοβρή Ευαγγελία Αρχιτέκτων Μηχανικός

• Τμήμα Τ.Υ.Δ.Κ.

Προϊστάμενος  : Ντάγιας Χρήστος Πολιτικός Μηχανικός

Αρχιτεκτονική μελέτη  : Τσιτσιουβά Γεωργία Αρχιτέκτων Μηχανικός

Στατική μελέτη: Τσιάρας Μιχαήλ Πολιτικός Μηχανικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ