ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΛΑΡΙΣΑΣ

σφαγειαΠρόγραμμα πλειστηριασμού του διαδημοτικού σφαγείου Τυρνάβου – Λάρισας έβγαλαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει το έργο επέκταση και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του σφαγείου για οφειλή ύψους 250.000 ευρώ, απειλώντας παράλληλα με προσημείωση της περιουσίας του τότε προέδρου της επιχείρησης Κ. Γιώτα, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου είχε υπογράψει ανάλογη επιταγή στην κοινοπραξία.

Η οικονομική διαφορά έφτασε στο στάδιο του πλειστηριασμού εξαιτίας της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία όταν η κοινοπραξία των κατασκευαστών εξέδωσε διαταγή πληρωμής για τη συγκεκριμένη οφειλή δεν προχώρησε σε ανακοπή προβάλλοντας ισχυρισμούς τόσο για το ποσό που έδωσε έναντι του χρέους στην κοινοπραξία όσο και για τη μη παραλαβή του έργου.

Αυτή η αδιαφορία επέτρεψε να τελεσιδικήσει η διαταγή πληρωμής και να έχουν δικαίωμα οι κατασκευαστές σε κατάσχεση των εγκαταστάσεων και σε έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού.

Ο πλειστηριασμός πρόκειται να γίνει τον Φεβρουάριο, εκτός και αν το δικαστήριο δώσει προσωρινή διαταγή αναστολής, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο δήμος Τυρνάβου μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου. Για το αν θα πετύχει την αναστολή θα το γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και ο τότε πρόεδρος κ. Γιώτας, σε βάρος του οποίου διατάχθηκε προανάκριση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την έκδοση της επιταγής που δεν πληρώθηκε, ενώ απειλείται και με προσημείωση της περιουσίας του βάσει των απαιτήσεων των κατασκευαστών. Για το θέμα της προσημείωσης ο κ. Γιώτας αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, μετά μάλιστα και την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου να αναλάβει ο δήμος την πλήρη ευθύνη για τη μη πληρωμή της επιταγής.

Πάντως είναι να απορεί κανείς με τη στάση της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου που άφησε να εξελιχθεί έτσι ένα τόσο σημαντικό θέμα και σήμερα να κινδυνεύει ο δήμος να χάσει ένα σημαντικό του περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να ταλαιπωρείται ο πρώην πρόεδρος χωρίς να ευθύνεται σε κάτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ