ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

φαρμακειοΑντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συναντήθηκε με την Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, με την οποία είχε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διατύπωσε τη θέση του, ότι είναι ενάντια στην άλωση του κλάδου από τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και ότι αγωνίζεται και διεκδικεί, όλα τα φάρμακα να δίνονται με ιατρική συνταγή και να διακινούνται από τα φαρμακεία χωρίς να πληρώνει συμμετοχή ο ασθενής.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.  Να καταργηθούν όλες οι λίστες των φαρμάκων, να χορηγούνται μόνο με την κρίση γιατρού, χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς συμμετοχή, αφού έχουμε πληρώσει άμεση και έμμεση φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.

Ζητά να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασθενείς για κάθε συνταγή στα φαρμακεία από τις αρχές Γενάρη.

Είναι αντίθετο στην διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων που ευνοεί μόνο τα μεγάλα φαρμακεία με μεγάλο τζίρο.

Καμιά απελευθέρωση των φαρμάκων αφού και η τιμή τους θα αυξηθεί τελικά και θα πωλούνται εκτός φαρμακείων και ευνοημένοι από αυτή την απελευθέρωση θα είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ