ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

trakter1 (Αντιγραφή)Το αγροτικό τμήμα της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, τον σκληρό αγώνα που καταβάλλουν για την επιβίωσή τους, την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την μνημονιακή κυβέρνηση και με αφορμή τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων τους εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια τη βάναυση επίθεση της κυβέρνησης με μέτρα όπως:

Η μείωση επιστροφής ΦΠΑ, η κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αν σε αυτά προστεθούν η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής με την παράλληλη καθήλωση των τιμών στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως επίσης και η κατάργηση της Αγροτικής Τράπεζας πους σε συνεργασία με τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις αποτελούν τα στηρίγματα της αγροτιάς, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Οι αγρότες δέχονται άλλο ένα βαρύ χτύπημα με τους νέους άδικους και δυσβάστακτους φόρους. Η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης τους που τους υποχρεώνει να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, η φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ και η επιβολή χαρατσιού στα αγροτεμάχια οδηγούν στην οριστική διάλυση του αγροτικού τομέα της χώρας μας.

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας συμπαραστέκεται στην προσπάθεια των αγροτών για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και καλεί τα μέλη, τους φίλους και όσους πλήττονται από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα έχοντας εμπιστοσύνη στα συνδικαλιστικά τους όργανα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ