ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δήλωση του υποψήφιου της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ 

τσιαπλεςΗ συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ προχωρά σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.

Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη.

Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο ΕΦΑΠΑΞ. Είναι αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων.

Πρόκειται για καθαρή ληστεία, της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014).

Η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αξιώνει, να δοθεί, όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.   Να αυξηθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις. Να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, η κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, να επιστραφούν των λεηλατημένα από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Στις ερχόμενες εκλογές για την ευρωβουλή, την περιφέρεια και τους δήμους οι εργαζόμενοι, πρέπει να δυναμώσουν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, για να πιάσει τόπο η οργή και η αγανάκτησή τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ