ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

fytopr (Αντιγραφή)Ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πάνω από 700 συνέδρων από όλη την Ελλάδα,  η «6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας», θα διεξαχθεί από 24 έως 27 Φεβρουαρίου  στο Δημοτικό Ωδείο, έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και τη συμμετοχή των Επιστημονικών Εταιρειών Φυτοπροστασίας

και όλων των φορέων και Ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη Φυτοπροστασία.

Η Συνάντηση, που έχει  θέμα: «Ώρα Ευθύνης και Δράσης στη Φυτοπροστασία», αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση του είδους που γίνεται σε συνεργασία με όλες τις επιστημονικές εταιρίες που σχετίζονται με τη φυτοπροστασία και από την οποία προκύπτουν πρακτικά κι εφαρμόσιμα αποτελέσματα.

 

Η διοργάνωση, κατά την οποία θα παρουσιαστούν 50 περίπου εισηγήσεις, αποσκοπεί στην ανάδειξη και επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων της φυτοπροστασίας, τα οποία σχετίζονται με τους εχθρούς των φυτών (έντομα, ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, ιοί, ζιζάνια), τα γεωργικά φάρμακα, την ποιότητα και την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και με τη νομοθεσία για τους χρήστες, διανομείς και συμβούλους των γεωργικών φαρμάκων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δ. Σταυρίδη, του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρ. Ελλάδος κ. Ι. Γεωργιάδη, του προέδρου του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Κ. Γιαννακού και του κ. Χρ. Παναγούλη, μέλους του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Γεωπονικών Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Γ.).

Στο πλαίσιο επίσης των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Προκλήσεις, ευκαιρίες και προβληματισμοί από την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα γεωργικά φάρμακα και τη βιολογική αντιμετώπιση. Συστήματα κατάρτισης – ενημέρωσης αγροτών και αγροτικού πληθυσμού», εναρμονισμένη στον τίτλο του Συνεδρίου που είναι «Ώρα Ευθύνης και Δράσης στη Φυτοπροστασία» στην κυριολεξία για τον τόπο μας».

Πρόθεση των διοργανωτών είναι οι εισηγήσεις να συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη και, επιπρόσθετα, παρέχουν λύσεις με πρακτική προέκταση για τους παραγωγούς, τους εμπλεκόμενους με τη φυτοπροστασία, τους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων και γενικότερα για την Ελληνική Γεωργία.

Την οργανωτική ευθύνη της Συνάντησης έχει το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η συνάντηση καλύπτει όλα τα θέματα της σύγχρονης Φυτοπροστασίας, τα οποία θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες της Φυτοπροστασίας σε συνεδρίες με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Γεωργικά φάρμακα (νομοθεσία για χρήστες, διανομείς και συμβούλους)

Φυτοϋγειονομικός έλεγχος

Πολλαπλασιαστικό υλικό

Φυτοπροστασία στα βιομηχανικά φυτά

Φυτοπροστασία στα χειμερινά σιτηρά, στο ρύζι και στον αραβόσιτο

Φυτοπροστασία στα ψυχανθή

Φυτοπροστασία στα λαχανοκομικά

Φυτοπροστασία σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλι

Ανθεκτικότητα εντόμων, μυκήτων και ζιζανίων

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση-Φυτοπροστασία στη Βιολογική Γεωργία

Ασφάλεια γεωργικών προϊόντων

Νέα γεωργικά φάρμακα

Η έναρξη εργασιών θα γίνει τη Δευτέρα στις 9:00 π.μ..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ