ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωση

syspΣτο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 19 -2- 2014 μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτη των τεσσάρων χωμάτινων γηπέδων τένις στο Αθλητικό κέντρο Γ. Μητσιμπόνας συνολικής έκτασης 3 στρεμμάτων.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τις παρατάξεις Σούλτη – Καλογιάννη (πλην δυο συμβούλων), Μπαρτζώκη και φυσικά πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ενέκρινε την παραχώρηση για 20 χρόνια των εγκαταστάσεων σε ιδιώτη με αντίτιμο που θα οριστεί σε επόμενη δημοπρασία και με ποσό εκκίνησης τα 1500 ευρώ.

Πρόκειται από πλευράς δημοτικής αρχής της ΝΔ σε σύμπλευση με τις παρατάξεις Σούλτη-Καλογιάννη (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) – Μπαρτζώκη (Ανεξ), για κατά γράμμα εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και του «Καλλικράτη» που δήθεν αντιμάχονται και που θέλει την τοπική διοίκηση ντίλερ επενδύσεων σε σύμπραξη με ιδιώτες, τον δήμαρχο μάνατζερ και τον Δήμο Α.Ε. που θα πουλάει υπηρεσίες στους δημότες λεηλατώντας το ήδη πενιχρό εισόδημα τους.

Με την απόφαση αυτή παραχωρείτε για 20 χρόνια σε ιδιώτη, δημόσια περιουσία που αγοράστηκε και συντηρούνταν από τις τσέπες των δημοτών. Η εξέλιξη αυτή θα ορθώσει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα της νεολαίας και του λαού για άθληση και άσκηση, καθώς υπάρχει και προηγούμενο με τα γήπεδα τένις που παραχωρήθηκαν στην Γήπεδο Α.Ε. του κ. Πηλαδάκη, με τις γνωστές συνέπειες στην πόλη μας για το άθλημα της αντισφαίρισης και τους αθλούμενους. Ο ιδιώτης που θα πάρει την συγκεκριμένη έκταση θα μπορεί να την αναπλάσει με βάση και τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα, παρά τις ρήτρες που υπάρχουν στο συμφωνητικό της παραχώρησης, αλλά και θα επιβάλει αντίτιμο για την χρήση στους αθλούμενους με σκοπό το κέρδος.

Αποκαλυπτική όμως είναι ως προς τη στάση της συγκεκριμένης παράταξης  και η θετική ψήφος που έδωσε η πλειοψηφία του νέου «Συνεταιρισμού – Συμπαράταξης» των κ.κ. Καλογιάννη – Σούλτη στο συγκεκριμένο θέμα, συμφωνώντας στην παραχώρηση και βάζοντας κάποια ερωτήματα μόνο ως προς το τελικό τίμημα της. Αυτή ακριβώς η στάση, άλλοι να ψηφίζουν υπέρ και ορισμένοι να κρατούν επιφυλάξεις, είναι η γνωστή τακτική να πατάνε σε δυο βάρκες για να «ψωνίζουν» απ’όλα τα «πανέρια».

Αποκαλύπτει όμως και το μέγεθος της εξαπάτησης που επιφυλάσσουν στο Λαρισινό λαό με τις εξαγγελίες τους για «άλλη διαχείριση» στο δήμο, η οποία όμως δεν διαφέρει σε τίποτα και συμπλέει απόλυτα μ’αυτή της τωρινής δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την κυρίαρχη στρατηγική της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπερασπίζεται στην πράξη το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό και γι’αυτό καταψήφισε την συγκεκριμένη παραχώρηση και ανέδειξε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη.  Με βάση τα παραπάνω χρειάζεται οι δημότες της Λάρισας να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή ποια συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιες αποφάσεις. Ο λαός της Λάρισας με την πάλη του και με την ψήφο του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές μπορεί να βάλει φραγμό στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των νυν και «όψιμων» διαχειριστών.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές και η ανάδειξή της ακόμη και σε δημοτική αρχή αποτελεί εγγύηση για το λαό και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Με Κομμουνιστή Δήμαρχο δεν θα αφήνονταν ποτέ να ρημάξουν δημόσιες εγκαταστάσεις πόσο δε μάλλον να παραχωρούνταν σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αντίθετα θα δίνονταν μάχη από πλευράς δημοτικής αρχής για να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν για να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν άθληση και άσκηση. Με την Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του Δήμου θα καταργούνταν η ανταποδοτικότητα στη λειτουργία των ακαδημιών και στη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μόνο μια δημοτική αρχή μ’αυτές τις αρχές θα έμπαινε στην πρωτοπορία της πάλης για να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης των γυμναστών στα προγράμματα και να έχουν όλοι ασφάλιση και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Γι’αυτό η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ