ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

μακρισΑπό την 5η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοινώνεται ότι από το Υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκαν πέραν των αρχικών, επιπλέον κονδύλια, προκειμένου να διατεθούν στα Νοσοκομεία αποκλειστικά

για την αντιμετώπιση δαπανών περίθαλψης οικονομικά αδυνάτων και ανασφάλιστων.

Κατά απόλυτη προτεραιότητα θα επιχορηγηθούν νοσοκομεία που νοσηλεύουν σοβαρά περιστατικά τα οποία προκαλούν υψηλές δαπάνες νοσηλείας.

Για την ορθολογική αξιολόγηση των περιστατικών αυτών, τριμελής επιτροπή σε κάθε νοσοκομείο αποτελούμενη από τον Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και τον Διευθυντή της Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής κατά περίπτωση θα συνεκτιμά την σοβαρότητα του περιστατικού, το ύψος των νοσηλίων και την τελική επιβάρυνση του Προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται ότι θα αξιολογούνται και θα προηγούνται περιστατικά, τα οποία χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή μακροχρόνιας παραμονής σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα στοιχεία των παραπάνω περιστατικών θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο από τις Υγειονομικές Περιφέρειες στο Υπουργείο Υγείας, με πρώτη ημερομηνία υποβολής την 31.03.2014, προκειμένου τα νοσοκομεία να επιχορηγηθούν από ειδικό κωδικό (ΚΑΕ).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ