ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Stam_work (Αντιγραφή)Στις 6 Μαρτίου 2014 ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του art designer Σταμάτη Παπαδήμου* παίρνει σάρκα και οστά: εγκαινιάζεται η ατομική του έκθεση στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στη διάσημη γκαλερί Agora (http://www.agora-gallery.com/ Invite/STAM.aspx#.UslhcLTcjud), έναν από τους πλέον σημαντικούς χώρους συνάθροισης καλλιτεχνών παγκοσμίως!

Πριν να φτάσει η …χάρη του όμως στο Μεγάλο Μήλο, ο Σταμάτης Παπαδήμος πέρασε ως “οικονομικός μετανάστης” όπως ο ίδιος δηλώνει και από τη Λάρισα, συνεργαζόμενος με ημερήσιες τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και fanzines, δημιουργώντας στενούς δεσμούς με την πόλη και με τους ανθρώπους της.

Αυτό θέλουμε να ανταποδώσουμε μεθαύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα, παρουσία και του ίδιου, στο Χρώμα Καφέ-Ποτοπωλείο (Παπακυριαζή 42, Λάρισα), καθώς η οικονομική κατάσταση ενός ταλαντούχου μεν, εκτός κυκλωμάτων και στενών σχέσεων με μεγαλοδιαχειριστές δημοσίων κονδυλίων δε, καλλιτέχνη, περιττό να την περιγράψουμε. Δεν παίζει ούτε σάλιο. Η δουλειά του Σταμάτη όμως έφτασε ως την καρδιά της τέχνης στη Νέα Υόρκη. Θέλουμε να είναι κι ο ίδιος εκεί. Όχι μόνο για να απολαύσει έναν προσωπικό  θρίαμβο, που τόσο αξίζει. Θέλουμε να είναι εκεί για να μιλήσει και για εμάς. Να πει πως είμαστε εδώ. Πως δεν τα παρατάμε. Πως βρίσκουμε διέξοδο στα αδιέξοδα που μας ταΐζουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μαζί.

Αν μοιραζόσαστε το σκεπτικό και τη φιλοσοφία μας περάστε μια βόλτα από το Χρώμα Καφέ-Ποτοπωλείο την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, όπου θα πραγματοποιηθεί το «All day Σταμάτης Παπαδήμος Fund Raising Ντου». Θα είμαστε εκεί όλη την ημέρα και από το απόγευμα παρέα με τον Σταμάτη συγκεντρώνοντας χρήματα για το ταξίδι του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε εκεί τον καφέ, την μπύρα ή το ποτό σας. Μαζί με την παρουσία, ακόμη πιο επιθυμητές θα είναι οι ευχές και η θετική σας ενέργεια.

* Ο Σταμάτης Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει στο Βόλο και είναι Γραφίστας. Σπούδασε Τέχνες και Γραφιστική στο ISA Saint Luc στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος του Cartoon movement, Amsterdam. Από το 2007 ζωγραφίζει και έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις σε Λάρισα και Βόλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ