ΤΟ ΕΚΛ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΗ διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας, ζητά άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, προκειμένου, όπως αναφέρει, να εξευρεθεί λύση σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα Σ/Μ Λάρισα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΛ όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον κ. Κεγκέρογλου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τους 640 περίπου εργαζόμενους στην αλυσίδα Σούπερ – Μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ, η οποία διατηρεί 41 καταστήματα στο Ν. Λάρισας.

Το πρόβλημα σύμφωνα με το ΕΚΛ “συνίσταται στο ότι στους εργαζόμενους με διαβαθμίσεις, τους οφείλονται από την επιχείρηση έως και 8 μηνιαίοι μισθοί, παρ’ ότι η επιχείρηση μέσα στο 2013 προχώρησε εκβιαστικά στην επιβολή δυο φορές ατομικών συμβάσεων με συνολική μείωση 30% των μισθών των εργαζομένων και σε 50 περίπου απολύσεις”.

ΤοΕΚΛ υποστηρίζει ακόμη ότι “πάνω από 50 εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας, άλλοι σε δικαστήρια για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων και άλλοι για την ακύρωση των απολύσεων που έγιναν σε όσους δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση για μείωση του μισθού τους”.

Και η διοίκηση του ΕΚΛ καταλήγει: “Επειδή η πορεία της επιχείρησης θεωρείται αβέβαιη και μπορεί να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις αρνητικές, ήδη γίνονται εξ΄ όσων γνωρίζουμε συζητήσεις για την πώληση καταστημάτων σε άλλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, ανησυχούμε ιδιαίτερα για την διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, αλλά και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους σε περίπτωση μερικής ή ολικής πώλησης των καταστημάτων της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ Λάρισα.

Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα, να ορίσετε την συνάντηση αυτή, (προτεινόμενη ημερομηνία 7/3 ή 11/3)”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ