ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ξενοδόχ (Αντιγραφή)Η Λάρισα χρειάζεται μια νέα ταυτότητα. Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης που θα την τοποθετήσουν στο χάρτη των αστικών κέντρων που αποτελούν ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» κ. Ρένα Καραλαριώτου συναντήθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου με την Πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν η συζήτηση των προβλημάτων των επαγγελματιών του κλάδου και η ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών και σχεδιασμού ενεργειών για την ανάδειξη της Λάρισας ως ξεχωριστού και σύγχρονου τουριστικού προορισμού.

Η αξιοποίηση του λεγόμενου τουριστικού προϊόντος αποτελεί βασικό ζήτημα για κάθε σύγχρονο αστικό κέντρο που έχει στόχο την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την ευημερία των πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο επανασχεδιασμός και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των κρυμμένων θησαυρών της Λάρισας είναι βασική προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης και το επιτελείο της κ. Καραλαριώτου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας για την ενίσχυση του τουρισμού ανά θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Λάρισα θα πρέπει να εστιάσει στην αξιοποίηση του τουρισμού φύσης, του συνεδριακού – επαγγελματικού τουρισμού, στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και της κουλτούρας της πόλης με σκοπό την ανάδειξή της ως city break προορισμού. Επιπλέον, η Λάρισα διαθέτει τη δυναμική να προσελκύσει σχολικό, θρησκευτικό και αθλητικό τουρισμό. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να γίνει μια σειρά δράσεων όπως ενδεικτικά να βελτιωθεί η σήμανση των τουριστικών αξιοθεάτων της πόλης, να βελτιωθεί η πρόσβαση σε ξενοδοχεία και σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει σημείο ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών –infokiosk, ενώ όπως κάθε σύγχρονη πόλη, έτσι και η Λάρισα θα πρέπει να προβληθεί αποτελεσματικά στα κοινά των δυνητικών επισκεπτών μέσω δημιουργίας προωθητικού υλικού, αλλά και μέσω της λειτουργίας οργανωμένου Γραφείου Τουρισμού.

«Η έναρξη της απαραίτητης διαδικασίας διαλόγου με τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας, με τη σημερινή συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Λάρισας δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της στρατηγικής κατεύθυνσης του συνδυασμού μας και του οράματός μας για τη Νέα Λάρισα. Από κοινού με τους πολίτες και τους επαγγελματίες, θέλουμε να δημιουργήσουμε τη νέα ταυτότητα της Λάρισας, με απώτερο στόχο να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά της και να ανοίξουμε το δρόμο για τα εσωτερικά και διεθνή κανάλια επενδύσεων και πωλήσεων. Για να το πετύχουμε αυτό οφείλουμε να προβάλουμε αποτελεσματικά τη Λάρισα ως ξεχωριστό, σύγχρονο τουριστικό προορισμό. Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση μελετάμε πολύ προσεκτικά τις διεθνείς τάσεις και καλές πρακτικές και σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ ώστε να προβάλουμε τη Λάρισα ως τουριστικό προορισμό στις αγορές και στα κοινά-στόχους. Ως νέα Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τις επιχειρήσεις που θα παίξουν κεντρικό ρόλο στο να κάνουμε την πόλη μας πόλο έλξης επισκεπτών και φυσικά εσόδων που θα συμβάλλουν στην ολική αναμόρφωση της Λάρισας και στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών.» σημείωσε η κ. Καραλαριώτου.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου τόνισε ότι «εδώ και χρόνια ακούμε για σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της πόλης. Τα αποτελέσματα ως γνωστόν πενιχρά. Είναι ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, επιχειρήσεις και Αρχές, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι πέρα από διάθεση, υπάρχει όραμα αλλά και γνώση. Ως οι κατεξοχήν ενδιαφερόμενοι, οι επαγγελματίες του τουρισμού της Λάρισας έχουμε ιδέες και προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα διοίκηση της πόλης και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός οράματος και στην υλοποίηση των κοινών στόχων.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ