ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

AGIA (Αντιγραφή)Μαζική συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Αγιάς πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Μάρτη οι πολίτες του Δήμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής και  πολλών μαζικών φορέων της περιοχής  με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. 

Κατά τη διάρκεια της 3ωρης συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του Κ.Υ.οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς τη καταβολή των 5 ευρώ, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι ενημερώθηκαν για την εμφάνιση και νέων προβλημάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κατέθεσαν ψήφισμα στο διευθυντή του Κέντρου Υγείας για να το διαβιβάσει στους αρμόδιους με το οποίο διεκδικούν:

– Άμεση χορήγηση πίστωσης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

– Την αγορά των απαραίτητων φιλμ για να λειτουργήσει το ακτινολογικό. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπήρξαμε μάρτυρες γεγονότος που αποδεικνύει το τραγικό της κατάστασης. Νεαρός που είχε άμεση ανάγκη ακτινογραφίας παραπέμφθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο της Λάρισας διότι ούτε στο Νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχουν τα φιλμ για να γίνει ακτινογραφία !

– Την αγορά των αντιδραστηρίων που χρειάζεται το μικροβιολογικό για να λειτουργήσει.

– Άμεση χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

– Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.

– Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι και άνεργοι να έχουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

– Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι τραγικό ο παιδίατρος να εμφανίζεται, με ευθύνη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, σαν κομήτης με άγνωστη στιγμή προσέλευσης 2-3 φορές το μήνα.

– Άμεση πρόσληψη οδηγών για τα ασθενοφόρα, προσωπικού για την καθαριότητα και προσωπικού για φύλαξη τις βραδινές ώρες.

– Καλούμε την Δημοτική Αρχή Αγιάς, παρ’ ότι φροντίζει να απουσιάζει από τις κινητοποιήσεις, αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξεπεράσουν τη παθητικότητα και να διεκδικήσουν τα απαραίτητα για το λαό που διοικούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ