ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΗΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

κατΣτην προκήρυξη του διαγωνισμού για τους φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Οικολογικό Χωριό βασισμένο στην Ήπια Κατοικία», ο οποίος διεξάγεται στα πλαίσια του έργου έργου “MILD HOME” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) (85%), αλλά και από εθνικούς πόρους (15%), προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός ενός Οικολογικού Χωριού βασισμένου στην  ήπια κατοικία στην τοποθεσία Μεζούρλο της πόλης της Λάρισας σε έκταση 30 στρεμμάτων (3 εκταρίων), στον  χώρο δηλαδή που προοριζόταν για τη δημιουργία του Μεσογειακού χωριού. Το γενικό πλαίσιο αφορά στο σχεδιασμό βιώσιμων οικιστικών μονάδων που θα μπορούν να κατασκευάζονται και να λειτουργούν οικονομικά και την ενσωμάτωση τους σε έναν οικισμό.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει κάθε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα φυσικών προσώπων, αρκεί να είναι προπτυχιακοί ή και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να έχουν αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού με την υποβολή της συμμετοχής τους.

Σε αυτές τις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν και καθηγητές του Πανεπιστημίου, αρκεί να μην είναι παράλληλα και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, τα οποία και δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία ή τη σύνταξη των προτάσεων σε οποιαδήποτε φάση του διαγωνισμού. Παράλληλα για την προετοιμασία των προτάσεων οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι όμως θα αναγράφονται χωριστά στο έντυπο της πρότασης.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης  και η οποία θα αποτελείται από δύο (2) μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δύο (2) μέλη του ΤΕΕ Λάρισας και ένα (1) μέλος της Περιφέρειας και θα βραβεύσει τις τρεις καλύτερες προτάσεις αντίστοιχα με το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο του διαγωνισμού. Τα εν λόγω αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ανοιχτή εκδήλωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί έως και τρεις μήνες μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης υποβολής των προτάσεων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν το τεύχος διαγωνισμού από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και η παραλαβή τους γίνεται είτε αυτοπροσώπως είτε με courier, ενώ  για την διευκόλυνση των υποψηφίων, ο διαγωνισμός έχει αναρτηθεί και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (www.pthes.gov.gr).

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται καθημερινά 9.00π.μ. – 13.00μ.μ. μέχρι και τις 29/04/2012 στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Πλ. Ρήγα Φεραίου στο διοικητήριο (Λάρισα ΤΚ 41110) στο γραφείο 325 του 3ου ορόφου.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής :

1.  Λήξη υποβολής διευκρινιστικών ερωτημάτων: 25/04/2014

2.  Λήξη παροχής διευκρινήσεων : 25/04/2014

3.  Λήξη υποβολής προτάσεων: 29/04/2014

4.  Διενέργεια διαγωνισμού: 30/04/2014

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ