ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕ@Σ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

diama (Αντιγραφή)Στο Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Ντίνος Διαμάντος όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Βασίλη Χαλάτση με τον οποίο σε εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας που σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν αυξηθεί.

Συνάντηση επίσης, έγινε και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών ΠΕ Λάρισας, Αθανάσιο Νταβούρα από τον οποίο και ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Λάρισα.

Έτσι από τη συζήτηση ανεδείχθησαν σημαντικά ζητήματα για την πόλη αλλά, και την κρίσιμη παράμετρο της  ενίσχυσης του έργου της Αστυνομίας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.

Ο κ. Διαμάντος, έχοντας υπ’ όψιν του μέσω ερευνών και με τη διά ζώσης επαφή με τους πολίτες ότι, το αίσθημα ανασφάλειας διαβίωσης και κυκλοφορίας στην πόλη είναι μέσα στα 3 πρώτα προβλήματα που οι πολίτες θέτουν επιτακτικά,  διαβεβαίωσε ότι, ο Νέος Δήμος Λαρισαίων με τη Νέα Λάρισα:

1. Θα έχει άμεση και διαρκή συνεργασία με την Αστυνομία θέτοντας σε εφαρμογή μία «δομή κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας» ώστε να υπάρχει άμεσος  σύνδεσμος επικοινωνίας και, να επιλύονται με συντονισμό πολιτικής και ενεργειών κρίσιμα  ζητήματα που προκύπτουν.

2. Θα προωθήσει κατά προτεραιότητα, ένα πιλοτικό πρόγραμμα «προληπτικής πολιτικής» σε ζητήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Το Πιλοτικό πρόγραμμα θα ετοιμασθεί από ειδικούς επιστήμονες (μηχανικούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων, δικηγόρους,  κοινωνιολόγους, ψυχολόγους), σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πόλης, τα ΜΜΕ  και φυσικά, με την Αστυνομία.

3. Θα συζητήσει και θα θέσει σε εφαρμογή πλαίσιο συνεργασίας με τους απόστρατους αστυνομικούς σε όποιο τομέα μπορούν να προσφέρουν , αξιοποιώντας  την εμπειρία, τη γνώση και την αυξημένη αντιληπτική τους ικανότητα.

4. Θα δρομολογήσει αμέσως  με ενέργειες διεκδίκησης  την απαλλαγή από τις αρμοδιότητες της αστυνομίας καθηκόντων γραφειοκρατικών και ελεγκτικών που δεν έχουν σχέση με την ενεργό επιχειρησιακή δυναμική του σώματος της Αστυνομίας (αρμοδιότητες που η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επανέφερε τυπικά αλλά ουσιαστικά δεν μπορούν να ασκηθούν επαρκώς  λόγω τ ης έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και μέσων ).

5. Θα υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του νέου Δήμου σε ζητήματα καθημερινότητας όπως,

• «πρόληψη» σε αρκετούς τομείς της πολιτικής προστασίας και κανόνων υγιεινής της πόλης και «εξοικονόμηση πόρων» τόσο μέσω των ελέγχων (πχ «ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας»)

• «εικόνες και λειτουργίες» της πόλης όπου, οι κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, πεζόδρομοι) μετατρέπονται σε «δρόμους», όπου, η «εκμετάλλευση ανθρώπινης σάρκας» στα φανάρια και το «παράνομο εμπόριο» σε κάθε μεριά και κάθε κατάστημα «οργιάζουν», όπου, η «ευνομούμενη μέσω σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου λειτουργία των πεζοδρόμων» αποτελεί «πολυτέλεια» ακόμα και από τα νομίμως λειτουργούντα πάσης φύσεως καταστήματα, όπου, η «παράνομη εργασία» και η «λαθραία παρουσία και εργασία» είναι μία ενοχλητική  και κοστοβόρα πραγματικότητα που ενισχύει και την επικινδυνότητα, όπου, η πορνεία, τα ναρκωτικά και η «παρενόχληση» στη νεολαία γίνεται μπροστά στα μάτια μας όπου, η «προσβασιμότητα» του 50% και πλέον τοπικού πληθυσμού που αποτελεί τις «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» αποτελεί «καθημερινό άγος».

Σε μία πόλη και μία κοινωνία που νιώθει ανασφάλεια όλο και περισσότερο, ο νέος Δήμος Λαρισαίων οφείλει να δράσει αμέσως, με σχέδιο, με υπευθυνότητα, συνέργεια με φορείς όπως η Αστυνομία και άλλοι αλλά και με την ενεργή συμμετοχή και υπευθυνότητα των πολιτών έτσι ώστε, να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφαλούς διαβίωσης και κίνησης μέσα στην πόλη μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ