ΔΙΑΡΧΙΑ ΑΝ. ΨΥΡΡΑ ΚΑΙ ΑΘ. ΝΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

νασψυρΣε μια συμβιβαστική λύση διαρχίας για να εξασφαλιστεί η ενότητα της ΝΔ σε επίπεδο δήμου Τυρνάβου κατέληξαν πριν από λίγο τα μέλη του κόμματος κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνέλευσης στο Εμμανουήλειο.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν ο συνδυασμός που θα έχει τη στήριξη της ΝΔ θα έχει δύο επικεφαλής. Την πρώην δήμαρχο Αμπελώνα Αν. Ψύρρα και τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου Αθ. Νασίκα.

Σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού η κ. Ψύρρα θα είναι δήμαρχος τα 2,5 πρώτα χρόνια της θητείας και ο κ. Νασίκας τα 2,5 τελευταία.

Για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση η συνέλευση έγιναν πολύωρες συζητήσεις ενώ ασκήθηκαν πιέσεις για την εξεύρεση λύσης ενός προσώπου που προσέκρουαν στις αντιρρήσεις κυρίως της κ. Ψύρρα. Μάλιστα ακόμη και μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε και η οποία έδειχνε ότι η πλειοψηφία των μελών τάσσεται υπέρ του κ. Νασίκα, η επιμονή της κ. Ψύρρα να είναι επικεφαλής δεν κάμφθηκε.

Από εδώ και πέρα όμως δημιουργούνται ζητήματα που προσκρούουν στην ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ότι σε κάθε συνδυασμό υπάρχει ένας επικεφαλής.

Ετσι παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε διαρχία η κ. Αν. Ψύρρα θα ονομαστεί τυπικά επικεφαλής. Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Νασίκας θα εμφανίζεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και για να γίνει δήμαρχος θα πρέπει να εκλεγεί σύμβουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ