«ΑΠΟΡΗ» ΑΦΗΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Γυναίκα 100 χρόνων που πέρασε δεκαετίες ζητιανεύοντας στους δρόμους της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, πέθανε αφήνοντας πίσω της μια μυστική περιουσία από χρυσά νομίσματα, κοσμήματα και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων…

Η γυναίκα, που είναι γνωστή ως Eisha, συγκέντρωσε περιουσία 800 χιλιάδων δολαρίων, που περιλαμβάνει τέσσερα κτίρια. Η αποκάλυψη ήρθε ως σοκ για πολλούς από τους γείτονές της, αλλά μια παιδική της φίλη, η Saeedi, λέει ότι τη βοηθούσε να προσέχει τα τιμαλφή της. Τα χρήματα έχουν πλέον παραδοθεί στις αρχές.

Πολλές οικογένειες ζουν σε ακίνητα της Eisha, αλλά λένε ότι ποτέ δεν τους είχε ζητήσει ενοίκιο. Δεν είναι σαφές αν θα πρέπει τώρα να εκδιωχθούν.

Μεγάλο μέρος του πλούτου της Eisha είχε συσσωρευτεί όταν ζητιάνευε μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, που έχουν πεθάνει.

Η φίλη της, Saeedi, προσθέτει ότι η ίδια προσπάθησε να πείσει τη φίλη της να σταματήσει την επαιτεία περισσότερες από μία φορές. «Της ζήτησα να εγκαταλείψει το επάγγελμα αυτό αφού είχε τόση περιουσία, αλλά πάντα αρνιόταν γιατί, όπως έλεγε, προετοιμαζόταν για τους δύσκολους καιρούς.”

BBC News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ