ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

kΗ ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων φαίνεται να γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ απαιτεί εργασία «ομηρίας» από τους γιατρούς, ενώ παράλληλα το ΠΕΔΥ, βαριά υποστελεχωμένο, στην προσπάθεια του να λειτουργήσει αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έλλειψη σοβαρότητας και στρατηγικής στο υπ. Υγείας.

Οι ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στην νοσηλεία και την φαρμακευτική περίθαλψη, μαζί με τα ανεμβολίαστα παιδιά, ακόμα και με τα κρατικά εμβόλια (φυματίωσης), αποτελούν ήδη υγειονομική βόμβα.

Η παράνομη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών και λειτουργιών, ιδιαίτερα μέσω καρτών υγείας, έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα και έχει πάρει διαστάσεις έξω από κάθε λογική και όριο, ενώ παράλληλα η Πολιτεία παριστάνει τον απλό παρατηρητή. Οι πρακτικές αυτές, όπου επιτήδειοι και κερδοσκόποι, δρουν ανεξέλεγκτα και εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους πολίτες, αντίκειται σαφώς στον Νόμο και προσβάλλουν κάθε έννοια δικαιωμάτων, ηθικής και δεοντολογίας.

Τα ιατρικό σώμα, κατά καιρούς απαξιώνεται, απειλείται και εκβιάζεται, απ’ αυτούς που επιχειρούν και επιδιώκουν να αποδείξουν το ορθόν μιας δήθεν μεταρρύθμισης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, συντάσσεται με τις αποφάσεις της τελευταίας Γ.Σ. του ΠΙΣ (14-15/2/2014) στην κοινή προσπάθεια του αγώνα για ποιοτική και αναβαθμισμένη ιατρική περίθαλψη, που θα σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Δηλώνει πως θα πρωτοστατήσει κατά την προσφυγή στα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την προστασία της ιατρικής λειτουργίας, της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Απαιτούμε απ’ τον Πρωθυπουργό της Χώρας να αντιληφθεί το μέγεθος της συγκεκριμένης καταστροφικής πολιτικής υγείας που εφαρμόζεται σήμερα και που θα οδηγήσει στο άμεσο μέλλον σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Ζητάμε άμεσα την αλλαγή της πολιτικής υγείας, καθώς και την παραίτηση του υπ. Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ