ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡHΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ΚελλαςΜε αναφορά του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Γιάννη Μανιάτη, παρενέβη ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές του εν λόγω προγράμματος, έπειτα από την επιστολή την οποία έλαβε από τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κέλλας στις 23/1/2014 είχε καταθέσει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, λαμβάνοντας στις 11/3/2014 την απάντηση, πως οι καθυστερήσεις οφείλονται σε γραφειοκρατικά προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων και έχει αρχίσει το ξεμπλοκάρισμα στην διαδικασία των πληρωμών.

Με την επιστολή όμως που έλαβε από τον Σύλλογο στις 1/4/2014  γίνεται λόγος για συνέχιση των καθυστερήσεων στις πληρωμές που πολλές φορές ξεπερνούν και τους 9 μήνες, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, ωφελούμενοι, ενεργειακοί επιθεωρητές, προμηθευτές και κατασκευαστές να ασφυκτιούν οικονομικά λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Ο βουλευτής με την παρούσα αναφορά ζητά εκ νέου από τον αρμόδιο Υπουργό να επιληφθεί του θέματος, δίνοντας μια οριστική λύση, αφού οι μεγάλες καθυστερήσεις απαξιώνουν το ίδιο το πρόγραμμα και οδηγούν σε αδιέξοδο όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ