ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ, υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.—π. Παντείου

MPETSIOΣε λιγότερο από 50 ημέρες , η χώρα μας και η πόλη μας οδηγούνται σε Ευρωεκλογές και σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα προσπεράσω τις εκλογές για την ευρωβουλή και την Περιφέρεια , και θα αναφερθώ στις Δημοτικές εκλογές για τους παρακάτω δύο  λόγους.

1. Γιατί, Οι εμπλεκόμενοι επικεφαλής και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στην εκλογική διαδικασία των Δημοτικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων αιρετών προσώπων τα οποία θα προέλθουν από την επιλογή των δημοτών , όλοι ασφαλώς πρεσβεύουν, διακηρύττουν και διαβεβαιώνουν στον  προεκλογικό ρυθμό ότι το πρώτο μέλημά τους θα είναι η καθαριότητα της πόλης  και ότι θα αγωνισθούν , -με το γνωστό ,- “για μια πόλη πιο καθαρή”, ως επίσης και για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, τόσο εναέριας (αεροπανό-αφίσες από κολόνα σε κολόνα), όσο και επίγειας , (χαρτομάνι σε δρόμους ,τοίχους και πλατείες) -με το γνωστό επίσης-, “όχι στην αφισορύπανση”.

2. Γιατί, τα παραπάνω και όλα τα θέματα της καθημερινότητας, απασχολούν ιδιαίτερα τους Δημότες και ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία των Δήμων .

Επειδή ήδη οδεύουμε προς τον τελικό προορισμό των εκλογών και επειδή όλες οι παρατάξεις και συνδυασμοί, προφανώς θα  ανακοινώσουν προγράμματα κατά της ρύπανσης και υπέρ της καθαρής πόλης και μεγαλόστομα θα διαβεβαιώσουν ότι “θα δώσουν τον αγώνα για μία καθαρότερη πόλη , γιατί οι πολίτες το αξίζουν κ.λπ ..κ.λπ.” θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη και να εφαρμόσουν το αυτονόητο , δηλαδή αυτό το οποίο υπόσχονται σήμερα , είτε σαν σύνολα, είτε σαν πρόσωπα, για την καθαρή πόλη , αφού οι πολίτες και το αξίζουν και το αξιούν.

Σε διαφορετική περίπτωση αυτοδιαψεύδονται και συνάμα στο βωμό της επιθυμίας τους  για επιτυχία του τρόπου, ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”,  διαψεύδουν τους δημότες –(οι οποίοι θα τους εμπιστευθούν με την ψήφο τους),- με “έπεα πτερόεντα”, η αλλιώς “κούφια λόγια”. Τι αξίζει στον δημότη ; Μία Λάρισα Ευρωπαϊκή; (σύμφωνα με τις προεκλογικές υποσχέσεις όλων), η μία Λάρισα τριτοκοσμική ;

Λοιπόν κύριοι και κυρίες επικεφαλής των παρατάξεων  και αγαπητοί υποψήφιοι , τι λέτε; αν σκεφθούμε ότι το σύνολο των υποψηφίων αντιστοιχεί με μία κωμόπολη ; ….. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.  Η αξιολόγηση “βεβαίως-βεβαίως” θα είναι των εκλογέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ