ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

eg.k1Μπορεί ο λαός να λέει ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, όμως όταν πρόκειται για επανάληψη τελετής εγκαινίων τότε μάλλον μοιάζει με κακόγουστη φάρσα ή ακόμη χειρότερα με προσπάθεια προσεταιρισμού έργου άλλων με στόχο την παραπλάνηση μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ο λόγος για το πνευματικό κέντρου της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου στον Αμπελώνα, που θεμελιώθηκε επί  δημαρχίας Αναστασίας Ψύρρα την περίοδο 1999 – 2002, οπότε και κτίστηκε η τοιχοποιία με χρήματα της δωρήτριας Ιουλίας Μπρότση η οποία για την ανέγερση του κτιρίου είχε δώσει στο δήμο το ποσό των 12 εκ. δραχμών.

Λόγω κάποιων προβλημάτων στη συνεργασία μεταξύ δήμου και εκκλησίας και έλλειψης χρημάτων για την ολοκλήρωση του, το έργο παρέμεινε παγωμένο μέχρι και το 2009 οπότε ο τότε δήμαρχος Αμπελώνα Θ. Χρυσοβέργης, ο οποίος όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα στη συνεργασία δήμου – εκκλησίας αλλά εξασφάλισε και τα απαραίτητα κονδύλια από τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών αείμνηστο Θ. Νάκο, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, ώστε να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα με δεδομένη την ολοκλήρωση του έργου ο κ. Χρυσοβέργης είχε κάνει τα εγκαίνια του έργου το 2010, με μια σεμνή τελετή.

Ομως κάποιοι, όπως η σημερινή δημοτική αρχή του Τυρνάβου, που μη έχοντας να παρουσιάσουν κάποιο έργο, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μας έχουν συνηθίσει σε εγκαίνια κλουβιών που ονόμασαν κωδωνοστάσια, σε εγκαίνια υφιστάμενων κτιρίων που έβαψαν, σε εγκαίνια ανακαινισμένων κτιρίων και σε τοποθέτηση ταμπέλων σε έργα που άλλοι σχεδίασαν και υλοποίησαν κ.λπ, αποφάσισαν ανερυθρίαστα να κάνουν για δεύτερη φορά εγκαίνια χωρίς μάλιστα να κάνουν κάποια αναφορά σε όσους ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν το έργο.

Δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση της πρώην δημάρχου κ. Αναστασίας Ψύρρα που παρέστη στη σημερινή τελετή – φάρσα, ελπίζοντας να υπάρξει μια αναφορά στη συμβολή της στο έργο, αλλά και η απουσία του πρώην δημάρχου Θ. Χρυσοβέργη ο οποίος ενημέρωσε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι το έργο είχε εγκαινιαστεί.

Οσο για το μητροπολίτη τι να πούμε. Οφειλε να γνωρίζει ότι το έργο είχε εγκαινιαστεί και να πράξει ανάλογα αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε και στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ