ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΚΗΓ (Αντιγραφή)Τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας επικεφαλής της παράταξης “Νέα Λάρισα” συνοδευόμενος από την κ. Βάσω Μπαρμπούτη και τους κ.κ. Γιάννη Γιαγλάρα και Νίκο Δασταβρίδη, μέλη του ΔΣΛ.

Διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας του Νέου Δήμου με το ΔΣΛ στα πλαίσια αντιμετώπισης πολλαπλών ζητημάτων που αφορούν τόσο τους δικηγόρους ως επαγγελματίες αλλά και πολίτες της Λάρισας όσο και ζητήματα που αφορούν υποδομές, θεσμούς και λειτουργίες της Δικαιοσύνης στη Λάρισα, στην κατεύθυνση της όσο γίνεται πιο εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της.

Το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία του δομικού πλούτου της πόλης μας. Κατασκευάστηκε το 1963 – 67. Μελετητής του ο Πάτροκλος Καραντινός, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες Αρχιτέκτονες με τεράστιο έργο στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρχει σε συνεργασία με το Δήμο η διαρκής φροντίδα και ανάδειξή του. Ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα «φωτισμού δημοσίων κτιρίων» της Λάρισας – που ο Νέος Δήμος με τη Νέα Λάρισα θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή- μπορεί να αναδειχθεί αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις περαιτέρω επισκεψιμότητας στο κέντρο της Λάρισας.

Βρίσκοντας ταυτόχρονα και καλύτερη κυκλοφοριακή και λειτουργική λύση για την λειτουργία και είσοδο στο τμήμα μεταγωγών.

Ένα σημαντικό πεδίο συνεργασίας με το ΔΣΛ είναι και η εξεύρεση μίας οριστικής λύσης στο ζήτημα της «θηλιάς» που έχουν στο λαιμό τους οι επί χρόνια όμηροι επαγγελματίες καταστηματάρχες. Με τα πρόστιμα και τους τοκογλυφικούς ληστρικούς τόκους να τους εξοβελίζουν από το ενεργό επάγγελμα. Ο γόρδιος αυτός δεσμός θα κοπεί αφού αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Λάρισας.

Και βέβαια, η νομική θωράκιση των δικαιωμάτων των δημοτών μέσα στην καθημερινότητά τους και απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε – και προς αντισυνταγματικές νομοθετικές παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας-  περνάει μέσα από τη στενή συνεργασία με τον ΔΣΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ