ΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ: ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

nosΠρωτόγνωρες σκηνές εξαθλίωσης που προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εκεί όπου πάμφτωχες μητέρες εκλιπαρούν για λίγο γάλα ώστε να ταΐσουν τα πεινασμένα μωρά τους…

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τέτοιου είδους φαινόμενα. Απελπισμένοι γονείς πιάνουν τους νοσηλευτές και τους γιατρούς και τους ζητούν βοήθεια προκειμένου να μην μείνουν  νηστικά τα νεογνά και τα βρέφη τους.

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, προσφεύγουν στην ύστατη λύση να ζητήσουν δείγματα γάλακτος από τους ιατρικούς επισκέπτες για να ταΐσουν τα παιδιά τους έστω και με αυτήν την ελάχιστη ποσότητα.

Συγκλονιστικές είναι οι εξομολογήσεις των παιδιάτρων που αναγκάζονται να παίξουν τον ρόλο του μεσάζοντα, ζητώντας από τις εταιρίες να του στέλνουν όλο και περισσότερα δείγματα, για βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τις εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα μπουκάλι γάλα.

Όπως λέει το προσωπικό, οι ίδιοι μικροί «ασθενείς» μπαινοβγαίνουν στην Παιδιατρική Κλινική, κάθε 3 ώρες.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο το γάλα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα φάρμακα για τα παιδιά τους. Η κατάστασή τους είναι τόσο δραματική που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε μια «μάσκα»  για τα αναπνευστικά τους προβλήματα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι που περνάνε αυτόν τον Γολγοθά. Στην ίδια θέση βρίσκονται και αρκετοί ασφαλισμένοι εργαζόμενοι γονείς,  που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα να πέφτουν στην ανάγκη του ιατρικού προσωπικού, από το οποίο ζητούν ελεημοσύνη.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προσπαθεί με διάφορες εκδηλώσεις και τη συνδρομή και άλλων φορέων να συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν με φάρμακα και εμβόλια το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες ανασφάλιστων στο νοσοκομείο.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ