Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

RENA1 (Αντιγραφή)Τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά της για ένα νέο ξεκίνημα για τη Λάρισα συνολικά αλλά και για κάθε γειτονιά της τόνισε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας της στην πλατεία Αβέρωφ, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», Ρένα Καραλαριώτου.

Στην ομιλία παραβρέθηκε πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας από τη συνοικία του Αβέρωφ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις και προτάσεις του Συνδυασμού, δηλώνοντας με την παρουσία τους έτοιμοι να στηρίξουν την προσπάθεια για μια νέα αρχή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η Λάρισα χρειάζεται μια νέα αρχή καθώς τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη απαιτούν νέες αντιλήψεις, νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές.  Ως νέα Δήμαρχος θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια και στη χρηστή διαχείριση αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων και στην αναβάθμιση κάθε γειτονιάς της Λάρισας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της συνοικίας του Αβέρωφ, ζητήματα τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τα έχουν επισημάνει οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, στις συνεχείς επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιεί καθημερινά με τους πολίτες και τους φορείς της Λάρισας, όπως η κυκλοφορία στην πόλη, η καθαριότητα, η ποιότητα των δρόμων, τα μικρά και μεγάλα έργα υποδομών.

Η κ. Καραλαριώτου στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας:

RENA2 (Αντιγραφή)«Ο Δήμος, ως κατεξοχήν φορέας έκφρασης της τοπικής κοινωνίας οφείλει να έχει όραμα και σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Ο στόχος του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» είναι να  συμβάλει με όσες δυνάμεις έχει, στην έξοδο από την κρίση και να δώσει την επόμενη μέρα μετά την κρίση,  νέα ώθηση στην οικονομία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής,  υποστηρίζοντας την οικονομική της ανάπτυξη με τρόπο σχεδιασμένο και με βάση ένα κοινό όραμα που θα συμμερίζονται οι τοπικοί παραγωγικοί  φορείς της πόλης και οι υγιείς οικονομικές δημιουργικές δυνάμεις που παράγουν και προοδεύουν.

Μέσω του αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα εφαρμόσουμε για κάθε συνοικία του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα χωριά που ανήκουν στο δήμο, θα δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση, προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί αισθητά η καθημερινότητα και η ζωή των κατοίκων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των συνοικιών της πόλης μας, θα αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα της συνοικίας του Αβέρωφ. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζεται σε αρκετές γειτονιές και συνοικίες της πόλης μας δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Η συνοικία Αβέρωφ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και αναβάθμισης, όπως για παράδειγμα με την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και αναψυχής», υπογράμμισε η κ. Καραλαριώτου.

Καταλήγοντας, η κα Καραλαριώτου σημείωσε ότι:

«Η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον, στα επόμενα πέντε χρόνια μέχρι το  2020, με αντιλήψεις και πρακτικές της δεκαετίας του ’90. Η Λάρισα δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έχει μπροστά της με τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες συνήθειες, τους ίδιους τρόπους, που έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα.

Το μήνυμα του συνδυασμού μας είναι σαφές: Η Λάρισα του 2020 που οραματιζόμαστε είναι μια πόλη σύγχρονη, με ανθρώπους που απολαμβάνουν τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και την ποιότητα που προσφέρει μια μεγάλη πόλη:  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, περισσότερες επιλογές στη δουλειά, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρώπινη επικοινωνία, περισσότερη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η Λάρισα του χρειάζεται μια Νέα Αρχή που θα στηρίζεται σε μια τοπική διακυβέρνηση που θα σέβεται τα χρήματα που μας εμπιστεύεται ο πολίτης, θα δείχνει ευαισθησία και πλήρη στήριξη για όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματικά ανάγκη, θα υποστηρίζει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της πόλης που δημιουργούν, καινοτομούν και παράγουν και θα αντιμετωπίζει καθημερινά τον πολίτη με διάθεση εξυπηρέτησης και άμεσης ανταπόκρισης στα προβλήματά του.

Θέλουμε τη Λάρισα μια πόλη ευρωπαϊκή, που θα ανταγωνίζεται τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αντίστοιχων Περιφερειών. Σημείο αναφοράς και πρότυπο  μιας νέας  Ελλάδας, που  θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της ξανά, να είναι  σίγουρη για τον εαυτό της και αισιόδοξη για το μέλλον της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ