ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Κ. ΚΑΨΗ

Ανοικτή επιστολή των αγωνιζόμενων πρώην εργαζόμενων της ΕΡΑ Λάρισας

καψηςΚύριε Καψή,  εφόσον  στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας για τις ευρωεκλογές επιλέξατε να κάνετε προεκλογική εκστρατεία  στη Λάρισα, και εκτίθεστε επιτέλους στην κοινωνία, ζητώντας ψήφο, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2013, όταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που υπηρετήσατε, ως μέλος της, μέχρι πριν μερικές εβδομάδες, δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας,  επιβάλλοντας το «μαύρο» στη ΕΡΤ , θέλοντας να στείλει και αποφασιστικό μήνυμα σε όλους μας, ότι «δεν θα τον σταματάει τίποτα»,  στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις.  Ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους γιατί κατάλαβε ότι η ενέργεια συνιστούσε απειλητικό σημάδι για την ίδια την Δημοκρατία. Εκείνη την περίοδο ο κ. Μπαλτάκος  αναφέρθηκε  στην πιθανότητα συνεργασίας της Ν.Δ. με την Χρυσή Αυγή.

Σ΄ αυτή τη κυβέρνηση συμμετείχατε κ. Καψή. Στην κυβέρνηση της ακροδεξιάς ρητορείας, του Μπαλτάκου, του «μαύρου» στις οθόνες, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, της εξαθλίωσης , της απόγνωσης.

Και τώρα ζητάτε τη ψήφο μας  για την «Ελιά», το ΠΑΣΟΚ  και τη «Δημοκρατική Παράταξη»… Ας είναι. Ας ξεπεράσουμε  την προφανή σας προσπάθεια ειρωνείας.

Κύριε Καψή,  στη Λάρισα λειτουργούσε ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ/ΕΡΑ από το 1948. Ηταν συνδεδεμένος στενά με την τοπική κοινωνία. Προσέφερε στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, στην στήριξη του εθελοντισμού, καλλιεργούσε τη συμμετοχικότητα και έδινε μικρόφωνο σε όλες τις φωνές. Στερήσατε την κοινωνία τη δυνατότητα έκφρασης. (Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά δεν λένε απολύτως, τίποτα, σε αυτούς που – εντός ή εκτός Ελλάδας –  σχεδιάζουν και εφαρμόζουν δήθεν «μεταρρυθμιστικές» πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν σε φτωχοποίηση).

Κλείνοντας την ΕΡΤ και την ΕΡΑ Λάρισας,  αφαιρέσατε τη δουλειά από 13 εργαζόμενους  που καμία σχέση δεν είχαν με όσα κατά καιρούς «δικαίως ή αδίκως»  σε διάφορα ζητήματα κακοδιαχείρισης, υψηλών μισθών, πριμ κλπ. Για τους περισσότερους από εμάς, η ΕΡΤ ήταν η δουλειά μας, ήταν η ζωής μας. Το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε, ακόμα και τώρα, δέκα μήνες μετά, κρατώντας ανοικτό τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Λάρισας, αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα των εργαζομένων, αναμεταδίδοντας  το «χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

Αναλάβατε να οργανώσετε το μόρφωμα της ΔΤ, με επίφαση διαφάνειας, εισπράττοντας χρήματα για τη λειτουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ), που δεν έχει ακόμα λειτουργήσει και στον οποίο δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν δομές του στην περιφέρεια, ενώ και υψηλό είναι και το κόστος από τις αναθέσεις που κάνατε προς ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου η Δ.Τ να βγει στον «αέρα». Ασκήσατε με συνέπεια τα καθηκοντά που σας ανέθεσαν, πατώντας, εσείς ένας δημοσιογράφος, στην γονατισμένη ΕΡΤ.

Κύριε Καψή, προφανώς έχετε διαλέξει στρατόπεδο. Λειτουργείται πολιτικά για ένα σύστημα που  έχει φέρει τη κοινωνία στην εξαθλίωση. Εχετε συμβάλει και ως διευθυντικό στέλεχος στον μεγαλύτερο δημοσιογραφικό οργανισμό, στην εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας, δείχνοντας την κοινωνία τον «αναγκαίο μονόδρομο». Και το κάνατε καλά. Μετά αναλάβατε και υπουργικά πόστα. Χωρίς να έχετε ποτέ εκλεγεί στην Βουλή. Μέχρι τώρα κάποιοι σας υποδείκνυαν ή σας επέβαλαν. Τώρα ζητάτε ψήφο και είσαστε αναγκασμένος να «ακούσετε» την κοινωνία. Βλέπετε απο έδρας είναι πολύ πιο εύκολο να χαρακτηρίζεις  οτιδήποτε ως «λαϊκισμό».  Τώρα, όμως ζητάτε απο τον λαό να σας κρίνει

Και αφού τα έφερε έτσι η ζωή, σας λέμε το εξής:

Το «μαύρο στην ΕΡΤ», κύριε Καψή,  είναι ιδιαίτερα μεγάλη υπόθεση. Δεν ξεπερνιέται εύκολα. Θα κατατρέχει και εσάς προσωπικά και όσους το επέβαλαν.

Θα θέλαμε, τέλος, να σας μεταφέρουμε και την πεποίθησή μας ότι «το τέλος της ιστορίας θα το γράψουμε εμείς!»

(Υ.Γ. Επιλέξαμε να μην έρθουμε να σας πούμε όλα αυτά από κοντά. Σας τα είπαν, άλλωστε καλύτερα από μας, και οι συνάδελφοι και συναγωνιστές μας,  στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Εξάλλου, δεν θα ήταν σωστό να χαλάσουμε το κλίμα  της στενής «οικογενειακής» συγκέντρωσή σας.)

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ