ΈΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Να είναι βέβαιοι όλοι οι Λαρισαίοι, ότι ο συνδυασμός μας οδεύει για καθαρή νίκη και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Έκτορας Νασιώκας μιλώντας σήμερα το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» και την παρουσίαση του συνόλου του ψηφοδελτίου.

Μιλώντας σε ογκώδη συγκέντρωση και διακοπτόμενος συχνά από χειροκροτήματα, ο κ. Νασιώκας είπε με νόημα: «Εμείς δεν διαλέγουμε ποιος θα είναι απέναντί μας στον δεύτερο γύρο. Και φυσικά είναι απολύτως κατανοητό γιατί ουδείς άλλος συνδυασμός μας θέλει απέναντί του στον δεύτερο γύρο. Διότι όλοι κατά βάθος γνωρίζουν το αποτέλεσμα.

Όπως το γνωρίζουν οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι. Γι’ αυτό και κάθε ημέρα που περνά ο συνδυασμός δυναμώνει περισσότερο. Ολοένα και περισσότεροι έρχονται μαζί μας, θέλουν να δουλέψουν μαζί μας και τώρα αλλά κυρίως μετά τις εκλογές. Διότι, τότε αρχίζει η ουσιαστική μάχη. Τότε που η κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» ως νέα δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οξυμμένα προβλήματα του δήμου και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών».

Ο κ. Έκτορας Νασιώκας, αφού ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές «οι Λαρισαίοι καλούνται να εκλέξουν δήμαρχο κι όχι πρωθυπουργό», προσδιόρισε το διακύβευμα των εκλογών επισημαίνοντας: «Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η σημερινή παρακμιακή πορεία της Λάρισας. Αν η πόλη θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς σχέδιο και όραμα, χωρίς πυξίδα. Αν θα κυριαρχούν η αναρχία με την παράνομη στάθμευση στους δρόμους, η κατάληψη των πεζοδρόμων και των πλατειών από τραπεζοκαθίσματα κι άλλα αντικείμενα, η αδυναμία χρήσης των διαβάσεων από άτομα με αναπηρία κι από μητέρες με καρότσια λόγω κακοκατασκευής ή κατάληψή τους, η κακή ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών που δυσχεραίνουν τη διέλευση των πεζών. Αν τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της ζωής μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιος μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση; Ποιος έχει τη γνώση, την εμπειρία, το σχέδιο και προ πάντων τη θέληση να αλλάξει τα πράγματα; Ποιος φέρνει μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία; Η παράταξη που διοικούσε το δήμο τις τελευταίες τετραετίες, σίγουρα όχι. Αυτή η παράταξη έχει την πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ούτε, όμως, και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για πολλές τετραετίες, που εξαντλούσαν την κριτική τους στις άγονες αντιπαραθέσεις και που δεν κατάφεραν να αρθρώσουν μια πειστική θετική πρόταση που να κερδίσει τη λαϊκή στήριξη και έτσι να επιβληθεί στην πράξη.

Μαζί με τον κύκλο λοιπόν της απερχόμενης δημοτικής αρχής κλείνει σ’ αυτές τις εκλογές και ο κύκλος των παρατάξεων που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αξιόπιστη εναλλακτική λύση στους Λαρισαίους, που δεν κατάφεραν να επεξεργαστούν σύγχρονες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της πόλης, που δεν μπόρεσαν να πείσουν ότι μπορούν να βγάλουν την πόλη από το τέλμα και τη στασιμότητα», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και πρόσθεσε: «Να γιατί ήταν αδήριτη ανάγκη να γεννηθεί η «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη». Η δική μας παράταξη, η δική σας παράταξη, η παράταξη όλων των Λαρισαίων. Η παράταξη που ενώνει την κοινωνία της Λάρισας. Η αυθεντική ενωτική πολυσυλλεκτική παράταξη, την οποία στελεχώνουν ενεργοί πολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Η ευρεία ανεξάρτητη παράταξη η οποία στέκεται απέναντι σε συμφέροντα και παγιωμένα συστήματα. Γεννήθηκε για να πολεμήσει την αδράνεια, τη στασιμότητα, τη σημερινή οπισθοδρόμηση, τη σημερινή λογική και νοοτροπία. Να πολεμήσει το λαϊκισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Γιατί έχει ξεκάθαρο και ρηξικέλευθο προγραμματικό λόγο. Γιατί έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη μας και την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Γιατί έχει την εμπειρία, το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό στις τάξεις της, γιατί έχει τη φρεσκάδα μιας πρωτόγνωρα βαθειάς ανανέωσης από κοινωνικά επιτυχημένους ανθρώπους που πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Γιατί είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με όλους, με όλες τις παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο και πρώτα απ’ όλα με τους εργαζομένους στο δήμο.»

Ο κ. Έκτορας Νασιώκας ξεκαθάρισε και τι δεν είναι η παράταξη «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη»: «Η παράταξή μας δεν είναι ευκαιριακή σύμπραξη … φεουδαρχών ή – για να χρησιμοποιήσω μια λέξη της εποχής – συνιστωσών. Δεν υπάρχουν βιλαέτια, δεν θα δείτε εδώ να ανεμίζει το μπαϊράκι του κάθε οπλαρχηγού. Είμαστε μια συμπαγής, ενιαία, αδιαίρετη παράταξη. Μας ενώνουν κοινές αξίες και η συνοχή μας εδραιώνεται σε κοινές προγραμματικές θέσεις. Ως μία ενιαία ομάδα δίνουμε τη μάχη σήμερα, ως ενιαία δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε την πόλη μας αύριο. Και δεν πιστεύουμε στην ισοβιότητα, δεν διεκδικούμε το … μονοπώλιο στην αντιπροσώπευση των Λαρισαίων. Ακούω με περισσή αλαζονεία κάποιους να διατείνονται ότι εκπροσωπούν κατ’ αποκλειστικότητα τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι: υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ύβρις για τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες;»

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων παρουσίασε το όραμα και τις βασικές προγραμματικές θέσεις της κίνησης για τη Λάρισα αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις και είπε με έμφαση: «Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που ο καθένας από μας έχει οικοδομήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, το συγγενικό και φιλικό περίγυρο, τον επαγγελματικό του χώρο, την κοινωνία γενικότερα, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης είναι η εγγύηση που νιώθουν οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι ότι η κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», ο ενωτικός συνδυασμός μας, δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει. Έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες έως τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Σ’ αυτό το διάστημα είναι καθήκον όλων μας να φθάσει το μήνυμά μας σ’ ολόκληρο το δήμο Λαρισαίων, σε κάθε διαμέρισμα, κάθε συνοικία, κάθε γειτονιά. Πάμε σπίτι σπίτι, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας σε κάθε οικογένεια, δίνουμε με ευπρέπεια και ήθος τη μάχη των ιδεών μας, των αξιών μας, του προγράμματός μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ