ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Λάρισας για τον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ

παιδείαΗ ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τις παλινωδίες και τα απανωτά «λάθη» του ΑΣΕΠ στην σύνταξη και ανακοίνωση των πινάκων κινητικότητας των εκπαιδευτικών. Εδώ και μήνες καταπατούνται βασικές αρχές δικαίου και κανείς εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την πλευρά του

συνεχίζει να εμπαίζει δια του υπουργού κ. Μητσοτάκη 1800 εκπαιδευτικούς και να μην δίνει σαφή απάντηση στα ερωτήματά τους. Πως είναι δυνατόν κύριε Μητσοτάκη να μην εξετάζονται ενστάσεις, πως γίνεται υπάρχουν επιλαχόντες θέσεις που προκηρύσσονται, πως είναι δυνατόν σε ένα ευνομούμενο κράτος (εκτός και αν δεν ισχύει αυτό) να επιχειρείται η απόλυση εργαζομένων ενάντια στο σύνταγμα; Καλούμε την Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ) να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συνδικαλιστικές και νομικές για να σταματήσει αυτή η απίστευτη εργασιακή τραγωδία.

Ζητούμε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στις προκηρυγμένες θέσεις για κινητικότητα και σεβασμός στο εργασιακό δικαίωμα των συναδέλφων μας. Αλχημείες και «λάθη» δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά από τους εργαζόμενους που παλεύουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν για την επαναλειτουργία των τομέων που διέλυσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και η πολιτική των μνημονίων. Δεν δεχόμαστε να θυσιαστούμε στο όνομα του χρέους για να εξυπηρετηθούν οι διάφοροι τοκογλύφοι και οι προστάτες τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και καλούμε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ