ΕΚ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΖΑΜΙ (Αντιγραφή)Το «άνοιγμα» των πολιτιστικών υποδομών της Λάρισας στο ευρύ κοινό με νέους, διαφορετικούς από τους κλασικούς, τρόπους προσέγγισης, προτείνει ο υπ. δήμαρχος Λαρισαίων – επικεφαλής της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας, ο οποίος επισκέφτηκε με υποψήφιους της κίνησης τα μνημεία στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα και το τζαμί της Λάρισας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Εκτ. Νασιώκας, «μια ιδέα είναι η λεγόμενη «Κυριακάτικη βόλτα» με ποδήλατα ομάδων των 20-30 ατόμων για μαθητές ή και για ενήλικες, στους οποίους η ξενάγηση θα γίνεται από άτομα που έχουν περάσει από Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται συνέργειες μεταξύ των προγραμμάτων απασχόλησης για άνεργους δασκάλους – καθηγητές, της δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου πολιτών – παιδιών και της εκμάθησης – επίσκεψης των πολιτιστικών υποδομών της πόλης», εξήγησε.

Παράλληλα, ο υπ. δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι πολλές και ποικίλες πολιτιστικές υποδομές της πόλης, όπως το Διαχρονικό μουσείο, η Πινακοθήκη, το θέατρο του ΟΥΗΛ, το Ωδείο, το Λαογραφικό μουσείο, σημαντικός αριθμός Αρχαίων, Βυζαντινών και Οθωμανικών μνημείων [σε αρκετές περιπτώσεις σε πολύ κοντινές αποστάσεις το ένα από το άλλο] δημιουργούν ευκαιρίες πόλων έλξης σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο τζαμί που βρίσκεται στην συμβολή της Πλατείας Αγαμέμνονα Μπλάνα και Πλατείας Λαού, ο κ. Εκτ. Νασιώκας πρότεινε: «Καθώς το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει πια μεταφερθεί στο Μεζούρλο, το τζαμί, όπου στεγαζόταν μέχρι τώρα, αποτελεί ένα χώρο στο κέντρο της πόλης που ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες με ευρηματικό τρόπο. Μια καλή ιδέα θα ήταν να φιλοξενήσει σε περιοδική βάση μια έκθεση για την πολυκύμαντη ιστορία της πόλης μας αξιοποιώντας αρχεία του Δήμου και την πολύτιμη συνεισφορά πολιτών που έχουν διασώσει και μελετήσει πολύτιμα αρχεία και πληροφορίες».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ