ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ (Αντιγραφή)«Στη Θεσσαλία της νέας εποχής που με σχέδιο και σκληρή δουλειά οικοδομούμε, δεν υπάρχουν περιοχές δύο ταχυτήτων. Ως αιρετή περιφέρεια φροντίζουμε για όλες τις περιοχές ώστε να κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη. Σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία αγωνιζόμαστε με συγκεκριμένα έργα και δράσεις ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες σε όλους να δουλέψουν,

να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, να ανοίξουν νέες αγορές για τα προϊόντα τους», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη Βερδικούσια.

«Με έργα ουσίας, έργα που ήταν όραμα δεκαετιών, σπάμε την απομόνωση των ορεινών κοινοτήτων, δημιουργούμε τις σύγχρονες υποδομές που έχουν ανάγκη, κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και υπογράμμισε:

«Επί των ημερών της αιρετής περιφέρειας, αξιοποιήσαμε το χρόνο, κερδίσαμε το χρόνο. Με μια δημιουργικά ανατρεπτική διαδικασία, βλέπουμε να επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα. Φθάσαμε τον θεσμό της αιρετής περιφέρειας σ’ ένα επίπεδο άριστης συνεργασίας και συνέργειας με την τοπική κοινωνία, ορθολογικής διαχείρισης, με χειροπιαστά αποτελέσματα για τους πολίτες».

Ενώ σημείωσε ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο, μπορούν να υλοποιηθούν έργα και δράσεις για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, χωρίς να ζητούνται πλέον πόροι και εγκρίσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο κ. Αγοραστός έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που δρομολόγησε η περιφέρεια στα ορεινά της Θεσσαλίας επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε δρομολογώντας τα αναγκαία έργα υποδομής. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της κατασκευής του δρόμου Βερδικούσια – Λογγά προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες των κατοίκων της υπαίθρου και το οποίο στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι τους. Συντομεύει και στηρίζει την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων, μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας και όχι μόνο. Είναι έργο τουριστικό, γιατί ενώνει τα Μετέωρα με τον Όλυμπο και τα σημαντικά μοναστήρια της Ελασσόνας. Είναι περιβαλλοντικό, διότι δημιουργεί συνθήκες δασοπροστασίας του τοπικού περιβάλλοντος, το οποίο στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Δημιουργεί ακόμη συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των κτηνοτρόφων και των αγροτών μας. Παράλληλα δίνει χρήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά διασφαλίζει και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Με το έργο μας στην αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ένα μήνυμα δημιουργικής ανατροπής, συνεργασίας, αποτελεσματικότητας και τα αποτελέσματα αυτά έχουν έννοια, γιατί είναι μετρήσιμα, απτά και διαχέονται στην κοινωνία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ