Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAΤην απουσία της Περιφέρειας από μια σειρά ζητημάτων ζωτικής σημασίας για το Λιβάδι που υποβαθμίζουν την ζωή των κατοίκων του, στηλίτευσε στη διάρκεια της παρουσίας της εκεί η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα, Ευ. Λιακούλη.

Συνομιλώντας με τους κατοίκους του χωριού και παρουσιάζοντας τις θέσεις της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» ενόψει των εκλογών της 18ης Μαϊου βρέθηκε ενώπιον έντονου προβληματισμού για την μη λειτουργία, το τελευταίο διάστημα,  του αγροτικού ιατρείου, γεγονός που οδηγεί τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να κάνουν ουρές για να εξυπηρετηθούν αλλά και του αντίστοιχου προβλήματος που δημιουργείται, μετά την κατάργηση της Αγροτικής Τράπεζας, να προσπαθούν οι κάτοικοι να εξυπηρετηθούν, μια μόνο ημέρα της εβδομάδας, από το γραφείο της Τράπεζας Πειραιώς.

Πολλοί μάλιστα αναγκάζονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης να πηγαίνουν στην Ελασσόνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα. Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδιάζεται και το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής. Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεση της παράταξης σε κάθε τέτοια σκέψη κλεισίματος του Αστυνομικού Τμήματος ενώ επέκρινε την Περιφερειακή Αρχή για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ζωή των κατοίκων του Λιβαδίου.

«Η Περιφέρεια, τόνισε, δεν έπαιξε το ρόλο που της αντιστοιχεί ως κοινωνική ομπρέλα για τους κατοίκους της περιοχής. Η αιρετή Περιφέρεια δεν είναι επαίτης του κράτους. Αντιθέτως λειτουργεί ως έκφραση της τοπικής δυναμικής και οφείλει να διεκδικεί, να προτείνει και να επιλύει τα προβλήματα που αναφύονται.»  Και συνέχισε: «Αρέσκεται η Περιφερειακή Αρχή να προβάλει πως με τα έργα που έκανε σπάει την απομόνωση των ορεινών χωριών και κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη.  Ωστόσο σήμερα κάθε καλόπιστος κριτής διαπιστώνει πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντιθέτως όλοι γίναμε μάρτυρες τα προηγούμενα 3,5 χρόνια των χαμηλών πτήσεων στις οποίες «διακρίθηκε» η Θεσσαλία, παραμένοντας καθηλωμένη στη δεύτερη θέση από τις περιφέρειες της χώρας μας στο επίπεδο της φτώχειας και με ποσοστά ανεργίας που φθάνουν το 30%.» Ακολούθως η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής δίνοντας βαρύτητα στην ανάγκη στήριξης αυτών που βρίσκονται στα πιο απομεμακρυσμένα χωριά, μέσω κονδυλίων και του Γεωργικού Ταμείου που θα έχει η Περιφέρεια με το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και στην ανάγκη να υπάρξει, με ευθύνη της Περιφέρειας και υπό τον συντονισμό της, μια ευρεία αναπτυξιακή και κοινωνική συμφωνία για την ταύτιση των προϊόντων της Θεσσαλίας με τα ποιοτικά προϊόντα ώστε και οι παραγωγοί να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, προσποριζόμενοι ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά και η οικονομία της Περιφέρειάς μας να καρπούται τα οφέλη από την παραγωγή προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και πιστοποιημένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ