ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

karalar (Αντιγραφή)Το αναλυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ως νέα δημοτική Αρχή, παρουσίασε η επικεφαλής του Συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού.

«Με τις προτάσεις μας, με το πρόγραμμά μας και πάνω απ’ όλα με πολιτικό ήθος, απευθυνόμαστε στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους για να κάνουμε όλοι μαζί τη νέα αρχή που χρειάζεται η πόλη μας.

Μετά από εκτεταμένο διάλογο με τους πολίτες, που για πρώτη φορά έγινε, διαμορφώσαμε ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο πρόγραμμα. Αυτές είναι οι μεγάλες μας προτεραιότητες:

  • να γίνει η Λάρισα μια πόλη λειτουργική και νοικοκυρεμένη, με οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη, με βατούς δρόμους και πεζοδρόμια, με στοχευμένες αναπλάσεις, με περισσότερους πεζοδρόμους, με ευταξία στους δημόσιους χώρους, με ποδηλατοδρόμους,
  • να έχουμε ένα δήμο διαφανή, νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτοδύναμο, που θα αξιοποιεί  όλες τους πόρους και τα χρηματοδοτικά προγράμματα
  • να ζούμε σε μια πόλη αλληλεγγύης, με νέες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας, που θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και θα υπηρετεί τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη
  • να είναι η Λάρισα πόλη καθαρή, με νέο σύστημα καθαριότητας, με περισσότερη ανακύκλωση, με καθαρότερο περιβάλλον, με περισσότερο πράσινο, που θα προσφέρει πραγματική ποιότητα ζωής στους δημότες της,
  • να είναι η Λάρισα, πόλη που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, που εστιάζει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, που προσελκύει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας»

Στη συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά τους δέκα βασικούς άξονες του προγράμματος που ακολουθούν και τις συγκεκριμένες προτάσεις για τον καθένα,:

  1. Η διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και η οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου
  2. Βιώσιμες  λύσεις για την κυκλοφορία, τη στάθμευση και τη λειτουργία της πόλης
  3. Στήριξη της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας
  4. Ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη
  5. Ανασχεδιασμός στην καθαριότητα της πόλης και στην Ανακύκλωση
  6. Ποιότητα ζωής για όλους με καινοτόμες δράσεις για αειφόρα ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος.
  7. Ανάδειξη της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της πόλης
  8. Δημιουργία «Ψηφιακής Πόλης» με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και ηλεκτρονικής διοίκησηςγια την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
  9. Ανάπτυξη Αστικού Δομημένου Περιβάλλοντος, Υποδομών & Λειτουργιών
  10. Στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Καραλαριώτου στην πρόταση του συνδυασμού για το μεγάλο έργο πνοής,  το οποίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα αστικής παρέμβασης και αναβάθμισης της Λάρισα του 2020 και των επόμενων χρόνων. Το έργο αφορά στην πλήρη αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και την Ενοποίηση Αστικών Χώρων με πυρήνα το Αρχαίο Θέατρο, την ευρύτερη περιοχή του Λόφου του Φρουρίου, την κεντρική πλατεία, την παραποτάμια ζώνη του Πηνείου.

«Η πρόταση μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί η Λάρισα σε πόλο υπερτοπικού ενδιαφέροντος και τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Να εξελιχθεί σε ένα ανοιχτό μουσείο αρχαιολογικών ευρημάτων και  αρχιτεκτονικής κληρονομιάς το οποίο εξιστορεί τη ζωή της πόλης μέσα στους αιώνες. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αλλαγή της ποιότητας ζωής στη πόλη μας καθώς εντάσσει στρατηγικά και αναπτυξιακά σε ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο Ενιαίο Πρόγραμμα Δράσης και Έργων όλες τις μεμονωμένες προσπάθειες. Πρόγραμμα που σκοπεύει στην εξασφάλιση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της πόλης, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην ανάδειξη ως τουριστικού προορισμού,  στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την βελτίωση της αισθητικής εικόνας της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου.

Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων ανέλυσε επίσης με λεπτομέρεια το σχέδιο του συνδυασμού για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας για όσους το έχουν ανάγκη και ανέφερε τις δράσεις που σκοπεύει να υλοποιήσει στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου, η κ. Καραλαριώτου ανέπτυξε τις συγκεκριμένες δράσεις και τα έργα που προβλέπει το πρόγραμμα του Συνδυασμού για κάθε δημοτικό διαμέρισμα και κάθε συνοικία και οικισμό του διευρυμένου Δήμου Λαρισαίων, ενώ τόνισε ότι:

 «Το πρόγραμμα δράσης του Συνδυασμού μας προτείνει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία υπηρετούν το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη Λάρισα του 2020. Υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα στο ακέραιο, ως το τέλος της πενταετίας θα έχουμε ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να χτίσουμε μαζί μια πόλη πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Μια πόλη για την οποία όλοι εμείς, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι θα είμαστε πραγματικά υπερήφανοι.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ