ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

συνπολιτειαΑπάντηση στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου σε συνέντευξη που παραχώρησε δίνει το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης “Συν Πολιτεία – Στροφή στο Πολίτη” με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή η τιμή του νερού αλλά και η επιβολή τελών, δεν είναι ενιαία σε όλες τις περιοχές του Δήμου και όπως επισημαίνει  ο σημερινός Δήμαρχος αυτό δεν είναι σωστό γιατί δεν υπάρχει ισονομία, μόνο που αυτό, γίνεται μετά από δικές του αποφάσεις και δικούς του χειρισμούς αφού αναγκάσθηκε να αναιρέσει την αρχική ταμειακή – εισπρακτική πολιτική.

Οι ανάλγητοι, αντιλαϊκοί και με εκδικητική διάθεση, χειρισμοί του δημάρχου στο θέμα ήταν έξω από κάθε λογική που απορρέει από το ρόλο του. Γιατί οι υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένος να παρέχει, ως Δήμαρχος στους πολίτες, πρέπει να  διακατέχονται από τη λογική, πως μόνο με συζήτηση και σύνθεση απόψεων μπορούν να υπάρξουν.

Έχοντας αυτή τη λογική, θεωρούμε αδιανόητη την κατάσταση ο Δήμαρχος να σέρνει στα δικαστήρια δημότες για ένα θέμα που έχει την αποκλειστική ευθύνη και μόνος του, το δημιούργησε. Να μην εκπλήσσεται λοιπόν με τις αντιδράσεις των πολιτών αλλά να κάνει το κόπο να μπει για λίγο, στη θέση τους, που μέσα στην κρίση, με τεράστια προβλήματα,  ζουν χωρίς δουλειές, χωρίς εισοδήματα, χωρίς αξιοπρέπεια και έχουν και τον Δήμαρχο, να μην τους δίνει βεβαιώσεις για να εισπράξουν κάποια ψίχουλα από επιδόματα ή να εκπληρώσουν άλλες υποχρεώσεις προς το κράτος.

Ο Δήμαρχος διακατέχεται από κυβερνητισμό  και δεν αντιλαμβάνεται τον αγωνιστικό, διεκδικητικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα που έχει ο ρόλος του.

Και επιτέλους να λέμε την αλήθεια για τα τέλη πότε και γιατί επιβάλλονται. Είναι αδικαιολόγητη τώρα πια η διατήρηση του τέλους 80% από την ώρα που η ΔΕΥΑΤ απαλλάσσεται από την υποχρέωση συμμετοχής αφού τα έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Εμείς δηλώνουμε πως αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και βασική προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του νερού και να περιορίσουμε κάθε δυνατότητα εμπορευματοποίησής του. Η ΔΕΥΑΤ πρέπει να είναι βιώσιμη επιχείρηση και με ταμειακή επάρκεια που να εξασφαλίζει την  απρόσκοπτη λειτουργία της και το ενεργό ρόλο της, αλλά η πολιτική του κ. Δημάρχου μας κληροδοτεί μεγάλο ταμειακό άνοιγμα λόγω των απλήρωτων λογαριασμών που συσσωρεύονται στο σύνολο του Δήμου.

Πιστεύουμε πως το πόσιμο νερό είναι ένα φυσικό, δημόσιο αγαθό, και ο φορέας διαχείρισης πρέπει να είναι δημόσιος ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα από το εισόδημα ή την περιοχή που κατοικούν.

Μιλάτε κ Δήμαρχε για νοικοκύρεμα, όταν οι δημότες από νοικοκυραίοι γίνονται επαίτες. Παλεύεται κ. δήμαρχε αλλά από τη λάθος πλευρά. Όχι για τους πολίτες αλλά απέναντί τους. Υπογράψατε μια σύμβαση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος ως το 2018.Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, που προβλέπεται από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, να αποπληρωθεί από τα τακτικά έσοδα του Δήμου κι αν αυτά δεν επαρκούν επιβάλλεται αύξηση των επιβαλλόμενων φόρων. Αυτό είναι ο ορισμός του Δανεισμού και όχι της επιχορήγησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ