Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ: ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜπροστά σ’ ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο μίλησε χθες το βράδυ, έξω από το εκλογικό κέντρο της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» στο κέντρο της Λάρισας και κοντά στο αρχαίο θέατρο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του και στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη που έρχεται.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η προβολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος του συμπατριώτη μας, καρδιοχειρουργού και διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με το οποίο εξέφρασε την αυθόρμητη στήριξή του «στην προσπάθεια που ανέλαβες, σε καιρούς δύσκολους, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αφού επισήμανε την αξιοσημείωτη και συγκινητική αποδοχή που συναντά «η κοινή μας προσπάθεια με το εγχείρημα της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» και ευχαρίστησε του πολίτες που ήταν παρόντες, σε προσωπικό τόνο και με εμφανή συγκίνηση, ξεκαθάρισε:

«Σήμερα δεν ήρθα εδώ να σας πω λόγια και μεγάλες κουβέντες. Το έχω ξαναπεί πως δεν είμαι ούτε στοχαστής, ούτε φιλόσοφος. Ούτε ρήτορας, ούτε ένας επαγγελματίας της πολιτικής. Είμαι ένας πολίτης της Θεσσαλίας που καθημερινά βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους, μοιράζεται την αγωνία τους, το μόχθο και τα προβλήματά του καθένα και των πολλών».  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είπε, είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος όπου η παραγωγική ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία, μπορούν να πάρουν το δρόμο τους και να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας. Εδώ και καιρό συζητάμε με πολλούς ανθρώπους, χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικούς σχεδιασμούς για τον τόπο μας. Είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, άνθρωποι που έχασαν κεκτημένα στο χώρο της δουλειάς τους, άνεργοι, φοιτητές με απροσδιόριστο μέλλον, πενηντάρηδες ανασφάλιστοι που επέστρεψαν στα χωριά τους ή πήραν το δρόμο της μετανάστευσης. Ολοι έχουμε έναν κοινό στόχο: Να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές στον τόπο μας που θα διασφαλίζουν στο παρόν και στο μέλλον την απασχόληση και την ποιότητα ζωής, τη δική μας και των παιδιών μας». Και συνέχισε αναφερόμενος στο εγχείρημα της «Θεσσαλών Συμπολιτείας»: «Μαζί με ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους παρέχοντας με ανιδιοτέλεια καλές υπηρεσίες στον τόπο, συγκροτήσαμε την αυτοδιοικητική και βαθειά μεταρρυθμιστική περιφερειακή μας κίνηση, θέλοντας να συμβάλουμε ώστε να αποκτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σύγχρονο, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσωπο, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αναφερόμενος στο διακύβευμα της αναμέτρησης ο κ. Τσιλιμίγκας τόνισε και τα εξής: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι εκλογές δεν θα αναδείξουν απλά έναν περιφερειάρχη ή μια παράταξη. Το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών είναι καθ’ εαυτό το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Θεσσαλίας». Ακολούθως είπε ότι ο ίδιος αρνήθηκε χρίσμα από οποιοδήποτε κόμμα και τόνισε πως «η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν θα είναι ούτε προέκταση κάποιου κομματικού φορέα, ούτε επαίτης του κράτους».

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού του που είναι:

– H αγροτική πολιτική. Η αγροτική οικονομία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας.

– Η τουριστική ανάπτυξη με την προβολή των σπουδαίων μνημείων πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής.

– Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Προωθούμε την εκπόνηση τοπικών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης.

– Η κοινωνική πολιτική. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ανεργίας και των ζητημάτων κοινωνικής προστασίας.

«Η πρότασή μας, συνέχισε ο κ. Τσιλιμίγκας, εμπεριέχει το όραμα και την προοπτική μιάς κοινωνίας που δίνει σε όλους τους πολίτες ίσες δυνατότητες».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο κ. Τσιλιμίγκας με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε τις θέσεις του συνδυασμού του για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής χαρακτηρίζοντάς την «βασική αποστολή της αιρετής Περιφέρειας». Ειδικότερα είπε:

– Βασικές επιδιώξεις μας, λαμβάνοντας υπόψη μας το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες στην Π.Ε. Λάρισας που να διασφαλίζουν την ανάδειξή της σε διοικητικό, παραγωγικό, επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο, σε κόμβο δικτύων, μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας.

– Την προσαρμογή του αγροκτηνοτροφικού τομέα σε νέο περιβάλλον που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο εισόδημα στον αγροτικό πληθυσμό με συνέπεια την διατήρηση της αγροτικής οικονομίας σε ικανοποιητικό επίπεδο και την ελάφρυνση των δεικτών ανεργίας.

– Την αναβάθμιση περιοχών που διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, την συγκράτηση του πληθυσμού με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων αυτών (Πολιτιστική παράδοση, μνημεία, τοπικά προϊόντα).

– Την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουριστικής κίνησης για την τόνωση των περιοχών αυτών με τη δημιουργία συμπληρωματικών εισοδημάτων.

– Τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα καταστήσουν την Π.Ε. Λάρισας ελκυστική στους επενδυτές.

– Την αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα απλοποιούν τις διαδικασίες διευκολύνοντας τους πολίτες αλλά και τους επενδυτές.

– Την προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής, κυρίως στον τομέα των μεταφορών και την εφαρμογή πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος με έμφαση στην προστασία των υδάτινων πόρων, την προστασία από τα φυτοφάρμακα και την αποτελεσματική διαχείριση των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα για τα έργα πνοής στην Π.Ε. Λάρισας ο κ. Τσιλιμίγκας εστίασε στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και στην αξιοποίησή του, στην αξιοποίηση του Ολύμπου ενώ δεσμεύθηκε προσωπικά να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ρομά και να προωθήσει τη δημιουργία του Κέντρο Μεταμοσχεύσεων που αποτελεί και «ένα προσωπικό μου όραμα» όπως χαρακτηριστικά είπε.  Κλείνοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είπε και τα εξής: «Γνωρίζετε όλοι ότι δεν επιχειρώ να βρω επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο μέσα από την πολιτική. Δεν έχω αυτοσκοπό την κατάκτηση της εξουσίας, ούτε αυτό προσθέτει πραγματικά κάτι στη δική μου ζωή. Συνταχθήκαμε όλοι μας στη «Θεσσαλών Συμπολιτεία» σ’ έναν ανιδιοτελή αγώνα για τον τόπο μας. Γνωρίζουμε πως μαγικές συνταγές για τη λύση των προβλημάτων δεν υπάρχουν. Γι αυτό και τα λόγια μας είναι μετρημένα και προσεκτικά. Υπάρχουν όμως αντιλήψεις και πρακτικές που οδηγούν στον ένα ή στον άλλο δρόμο. Εμείς έχουμε επιλέξει δρόμο. Είναι αυτός που έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της σκέψης, του σχεδιασμού και της πολιτικής μας. Είναι αυτός που θέλει τον πολίτη, συμμέτοχο, συνεργάτη, αποτελεσματικό εμψυχωτή μα και αυστηρό κριτή. Για να κάνουμε μαζί τη Θεσσαλία, που αποτελεί το κέντρο της Ελλάδας, κέντρο ανάπτυξης, κοινωνικής δικτύωσης και προορισμού.»

H EΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Είχε προηγηθεί στην εκδήλωση παρέμβαση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Ευ. Λιακούλη η οποία ευχαριστώντας τους πολίτες για την παρουσία τους εξέφρασε τη βεβαιότητά την για «τη νικηφόρα έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ