ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

xamam (Αντιγραφή)Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους διερχόμενους από το Χαμάμ του Τυρνάβου, το ιστορικό κτίριο που ανακαινίστηκε επί δημαρχίας Δημητρίου Κουγιώνη και το οποίο αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη του βιώνοντας μια επικίνδυνη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή, λες και δεν δαπανήθηκαν χρήματα του ελληνικού λαού για την ανακαίνισή του και για την ανάδειξή του ώστε να γίνει ένας επισκέψιμος ιστορικός χώρος.

Σήμερα η κεντρική είσοδος του χαμάμ είναι σπασμένη, το προστατευτικό που είχε μεπι μπροστά της έχει απομακρυνθεί και κανείς δεν μπορεί πλέον να γνωρίζει σε τί κατάσταση βρίσκεται το εσωτερικό, ενός κτίσματος που θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και σημείο αναφοράς του Τυρνάβου.

Δυτυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε ούτε για το αυτονόητο να κρατά κλειστό το κτήριο για να το προστατέψει από πιθανές λεηλασίες.

Οτι και να πιούμε είναι λίγο, αν και πιστεύουμε ότι για το σημερινό χάλι θα πρέπει να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, αφού η σημερινή του εγκατάλειψη είναι εξίσου εγκληματική με τη βόμβα που τοποθέτησαν στο Χαμάμ ακροδεξιά στοιχεία το 1997.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ