ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας  για τις εξελίξεις στην επιχείρηση με αίτημα να μην χαθεί καμία θέση εργασίας

smlarisaΣε μια περίοδο που η επίθεση του συστήματος συνεχώς εντείνεται, κανένας μας δεν περισσεύει. Κάθε θέση εργασίας που χάνεται, κάθε ένας από εμάς που προστίθεται στη μακρά λίστα της ανεργίας, είναι μια ήττα για το εργασιακό κίνημα. Είναι ακόμα μια ληστεία των αγώνων του λαού μας για δουλειά, ελευθερία και ανεξαρτησία.

Δεν είναι καιρός για διαβουλεύσεις και παζαρέματα με το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Οι λογικές διαχείρισης της κρίσης και συνυπευθυνότητας για την υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να αποβληθούν από το σώμα των εργαζομένων.

Ο μόνος τίμιος αγώνας, ο μόνος αγώνας που μπορεί να είναι νικηφόρος, είναι ο αγώνας για δουλειά, για μισθούς που θα μπορούν να θρέψουν εμάς και τις οικογένειες μας. Ο αγώνας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας στην περίθαλψη και την εκπαίδευση, ο αγώνας κόντρα στο βάρβαρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Οι εργαζόμενοι στα Super Markets ΛΑΡΙΣΑ, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την αγοραπωλησία τους.

Είτε με τα νέα, είτε με τα παλιά αφεντικά το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει τους εργαζόμενους είναι η ενότητα τους και ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας για τα αιτήματα τους.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι  στα τελευταία συμβούλια –  ενδομετοχικές συνελεύσεις, δεν υπήρξε καμία αναφορά στους εργαζόμενους.

Είναι τώρα αναγκαίο όσο πότε άλλοτε να δημιουργηθεί σωματείο στα Super Markets ΛΑΡΙΣΑ, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, γιατί μόνο μέσα από τη συγκρότηση και την ενότητα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν στον αγώνα τους για δουλειά και αξιοπρέπεια.

–              Καμία απώλεια θέσης εργασία στα Super Markets ΛΑΡΙΣΑ

–              Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα

–              Όχι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

–              Να επιστρέψουν όσοι απολύθηκαν, επειδή δεν υπέκυψαν στις απειλές της εργοδοσίας και δεν υπόγραψαν τις νέες ατομικές συμβάσεις με περικοπή μισθού 30%

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ