«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟΥ» – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

kourdosΌπως έγινε στην Κύπρο όταν Ελληνοκύπριος διαδηλωτής προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό (σ.σ. Σολωμός Σολωμού), το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στο Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσε ο βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Αχμέτ Ντουράν Μπουλούτ.

Η πιο πάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο του κύματος διαδηλώσεων εθνικιστών σε ολόκληρη την Τουρκία που προκάλεσε η υποστολή της τουρκικής σημαίας από μασκοφόρο διαδηλωτή στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε στρατόπεδο της αεροπορίας. Η πολιτική ηγεσία καταδίκασε την ενέργεια και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το επεισόδιο.

Την τουρκική σημαία κατέβασε ένα παιδί το οποίο εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 14-15 χρόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, και κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ στρατού και διαδηλωτών στην πόλη Νίτσε του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους επειδή αυτός που κατέβασε την σημαία ήταν παιδί, έδειξαν ευαισθησία και περιορίστηκαν αντιδρώντας με δύο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.

Χθες το βράδυ εθνικιστές βγήκαν με τις τουρκικές σημαίες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το επεισόδιο. Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Μπρούσα, στα Άδανα, στη Σαμψούντα, στο Τοκάτ, στη Σίβας, στο Καρς, στην Μερσίνα, στην Μπαλίκσεχιρ, στην Μαλάτια, στην Κόνια και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.

freepen.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ