ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ”ΔΙΑΣΗΜΟ” ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

355Το αρκουδάκι για περίπου μια εβδομάδα περιπλανιόταν στα βουνά και τις χαράδρες της περιοχής και όλοι θεώρησαν ότι κάπου δίπλα του θα βρίσκεται και θα το επιτηρεί η μητέρα του.

Την Πέμπτη 29 Μαΐου, έκανε το γύρο του κόσμου το video με την αναρρίχηση μιας αρκούδας με το μικρό της στους ασβεστολιθικούς πύργους του Ζαγορίου.

Αυτή τη φορά το μικρό αρκουδάκι έρχεται στην επικαιρότητα με μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία, Το μικρό ηλικίας μόλις δύο μηνών που βρέθηκε να περιφέρεται για σχεδόν μία εβδομάδα μόνο του, χωρίς τη μητέρα του κοντά στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου, άφησε τελικά την τελευταία του πνοή, είτε από φόλα είτε από ασιτία, λίγο πριν φτάσει δίπλα του μεικτό κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και του Δασαρχείου Ιωαννίνων.

Όπως είπαν κάτοικοι της πειροχής στο epirusgate, το ακρουδάκι για περίπου μια εβδομάδα περιπλανιόταν στα βουνά και τις χαράδρες της περιοχής και όλοι θεώρησαν ότι κάπου δίπλα του θα βρίσκεται και θα το επιτηρεί η μετέρα του.

Όσες μέρες και αν πέρασαν όμως, η μητέρα του δεν φάνηκε ποτέ και τότε ειδοποίησαν τον Φορέα και το Δασαρχείο. Ήταν όμως αργά, αφού το άτυχο ζώο ψυχορραγούσε…Το άψυχο αρκουδάκι, μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, ώστε μετά από τις απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ