ΕΚΛ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

δεηΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την αντίθεσή του, στην απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει με εντολή της Ε.Ε, μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, τη συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου για τη «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» γνωστή ως «μικρή ΔΕΗ»,

γεγονός που, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, θα σημάνει προώθηση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο, με στόχο την υπεράσπιση της κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΛ, όλα αυτά είναι συνέχεια της εμπορευματοποίησης της Ηλεκτρικής Ενέργειας, που ξεκίνησε στις αρχές τη δεκαετίας του ’90 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και επιταχύνθηκε λόγω κρίσης με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα της «μικρής ΔΕΗ» και θα συνεχιστεί με την πώληση του 17% των μετοχών της μητρικής ΔΕΗ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.

“Τα αποτελέσματα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης θα είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αλλά και γενικότερα. Χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, επιπλέον μειώσεις μισθών, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αύξηση των ατυχημάτων λόγω εντατικοποίησης της εργασίας, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις, αύξηση της τιμής της Ηλεκτρικής Ενέργειας για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά. Ήδη ανακοινώθηκε αύξηση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ, από 1/7/2014”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ