ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη δημιουργία του Εργαστηρίου Πρόληψης, Συμβουλευτικής  και  Ανάπτυξης, και τη λειτουργία του στο νεοκλασικό της Μανωλάκη όπου στεγάζεται το Κέντρο Πρόληψης ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής του Κέντρου Ευ. Λιακούλη παρουσία της διοίκησης και των εργαζομένων του κέντρου.

«Το Εργαστήρι μας και η ιδέα να φιλοξενηθεί σ’αυτό το υπέροχο κτίριο με ταυτόχρονη την αξιοποίηση και ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου της οδού Μανωλάκη, ενός από τα λίγα εναπομείναντα νεοκλασσικά κτίρια της πόλης, που διατηρούν σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, έγινε τελικά το μεγάλο μας στοίχημα», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τώρα, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων παρατηρήσεων,  ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες στο κτίριο , υπό την επίβλεψη δύο εξαιρετικών μηχανικών , οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κυρίως εθελοντικά , συνέταξαν όλες τις μελέτες και ήταν διαρκώς δίπλα μας μέχρι την οριστική έγκριση του έργου .

«Θερμά ευχαριστούμε γι’αυτό την αρχιτέκτονα μηχανικό Σίλια Καραμπίνη  και τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Χουλιάρα, για την υπέροχη δουλειά τους, τη μοναδική προσφορά τους και τη μεγάλη αγάπη που επέδειξαν για τα μνημεία και τη διατήρησή τους» ανέφερε η κ. Λιακούλη.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στο εργαστήρι τόνισε:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε το Εργαστήρι μας . Ηδη, είμαστε σε στενή επαφή με το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση του προγράμματος που υποβάλλαμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την 5η ΥΠΕ, για τη λειτουργία των τμημάτων που προσδιορίζουμε την έναρξή τους το φθινόπωρο,  αλλά περαιτέρω υπάρχει η προσωπική μου δέσμευση  καθώς και η δέσμευση του  Περιφερειάρχη κ Κώστα Αγοραστού, που δημόσια δήλωσε την μεγάλη του πίστη στο έργο αυτό και την ολοκλήρωσή του , ότι σε κάθε περίπτωση, είναι ένας στόχος κοινός μας, ένας στόχος για τον τόπο μας  πολύ σημαντικός και θα πραγματοποιηθεί».

Από την πλευρά της η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου κ Ειρήνη Κουφάκη, αναφέρθηκε σε αυτό καθ΄ αυτό το Εργαστήρι Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης λέγοντας:

«Το Εργαστήρι Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει επί της οδού Μανωλάκη 11δ στη Λάρισα, θα κινηθεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες, της Πρόληψης και του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, το  Εργαστήρι μας  απευθύνεται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες και η φιλοσοφία της συγκεκριμένης  δράσης επενδύει  καταρχήν σε δραστηριότητες που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία και στοχεύουν στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων και των Εξαρτητικών συμπεριφορών .

Οι δράσεις περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, βιωματικά εργαστήρια για γονείς, καλλιτεχνικά εργαστήρια για Παιδιά και Εφήβους  , Ομάδες Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Εργαστήρι Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στο χώρο των αρχαιοτήτων του νομού, διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαφή με ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, των επιστημών, της διανόησης, εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας, με μηνύματα σχετικά με την πραγματική  χαρά και ουσία της ζωής, που πηγάζει μέσα από τη δημιουργία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ