ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

gtΑπλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπραΰνουμε τον πόνο και την φλεγμονή που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα, αν τα προσθέσουμε στο μπάνιο μας, και όχι μόνο…

Προσθέσετε μαγειρική σόδα στη μπανιέρα. Το όξινο ανθρακικό νάτριο βοηθά στην καταπράυνση της φλεγμονής του δέρματος, μειώνει τον κνησμό, και βοηθά το δέρμα να θεραπευτεί. Προσθέστε  μια χούφτα σε δροσερό νερό μπάνιου και χαλαρώστε  για 20 λεπτά.

Το λευκό ξύδι περιέχει οξικό οξύ, ένα συστατικό της ασπιρίνης που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο, τον κνησμό και τη φλεγμονή από τα ηλιακά εγκαύματα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι σε χλιαρό νερό στη μπανιέρα και απολαύστε το νερό για 20 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να βρέξτε πολύ καλά χαρτί κουζίνας με λευκό ξύδι και να το βάλετε στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα. Αφήστε εκεί το χαρτί μέχρι να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικοί με την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Το γνωστό σε όλους μας για τις καταπραϋντικές ιδιότητές του γιαούρτι. Βάλτε γιαούρτι στις καμένες περιοχές και αφήστε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Όταν ο πόνος υποχωρήσει, απαλά ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με γάλα εβαπορέ σε κονσέρβα.

Ένας Γάλλος χημικός ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου λεβάντας στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ανακατέψτε λοιπόν 1 κουταλάκι του γλυκού αγνό αιθέριο έλαιο λεβάντας με περίπου 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε στα σημεία που έχουν πρόβλημα, όσο συχνά χρειάζεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ