ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡ. ΒΑΪΤΣΗΣ

ευαγγελου1Στην Κρανιά Ελασσόνας βρέθηκαν σήμερα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Βαΐτσης, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού για την επικείμενη στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι δυο άντρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για περισσότερες από δυο ώρες με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι με τη σειρά τους έθεσαν απορίες, ενστάσεις και προβληματισμούς, όσον αφορά την ασφάλεια της υγείας και της ζωής τους.

Ο κ. Βαΐτσης έδωσε εξηγήσεις και απαντήσεις σε όλα όσα τέθηκαν από την πλευρά των κατοίκων, επισημαίνοντάς τους πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις στρατιωτικές ασκήσεις είναι ελεγμένα και απολύτως ασφαλή για το περιβάλλον και κατ’ επέκταση για την υγεία των κατοίκων.

Παράλληλα ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας δέχθηκε το αίτημα των κατοίκων να πραγματοποιηθεί μια μελέτη σε συνεργασία με κάποιον πιστοποιημένο οργανισμό, η οποία θα αποδεικνύει την ασφάλεια των υλικών.

ευαγγελου2Ο κ. Ευγγέλου μετά τη λήξη της ενημερωτικής συγκέντρωσης δήλωσε: «Η ασφάλεια του περιβάλλοντος και η υγεία των κατοίκων της περιοχής είναι νούμερο ένα προτεραιότητα της πολιτικής που είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επισκέφτηκα τις προάλλες τον Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο κ. Βαϊτση, τον οποίο και πρότεινα να βρεθούμε σήμερα μαζί στην Κρανιά Ελασσόνας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.

Θέλω καταρχάς να τον ευχαριστήσω, πρώτον, γιατί αποδέχθηκε χωρίς καμία ένσταση την πρότασή μου, δεύτερον, γιατί πραγματοποίησε την υπόσχεσή του, και, τρίτον, και σημαντικότερο, γιατί για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια ένας Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας βρίσκεται απέναντι στους πολίτες για να δώσει εξηγήσεις.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Κρανιάς που με τη συμμετοχή τους στη σημερινή ενημερωτική διαδικασία απέδειξαν πως μόνον όταν ο πολίτης είναι ενεργός, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται ευκολότερα. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της διοίκησης που σκοπεύουμε να ασκήσουμε από το Σεπτέμβριο: μαζί με τον πολίτη, στο πλευρό του.

Όσον αφορά το πεδίο βολής στην περιοχή, θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της μελέτης για την οποία δεσμεύτηκε και ο Αρχηγός και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο.

Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, όλους τους κατοίκους της επαρχίας Ελασσόνας, πως ο αγώνας μας απέναντι στα προβλήματα θα είναι μεθοδικός και καθημερινός. Πρωτοβουλίες σαν και τη σημερινή θα επαναληφθούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ