ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

ΚΕΛΛΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΆμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του βουλευτή ΝΔ του Ν. Λάρισας Χρήστου Κέλλα, ύστερα από την πληροφόρηση που έλαβε από φορείς και κατοίκους της περιοχής του Στομίου, για την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας να κλείσει τον Λιμενικό Σταθμό που εδρεύει εκεί.

Ο κ. Κέλλας αν και ενημερώθηκε, αφού είχε υπογραφεί το Προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο του σταθμού, συνάντησε άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ζητώντας του να βρεθεί η χρυσή τομή στο μείζον θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή του Στομίου.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη αλλά και τον Α΄ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Χονδρονάσιο, πως το κλείσιμο του Σταθμού αφήνει εντελώς ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή τόσο από τη θάλασσα, όσο και από τη στεριά, καθώς το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού είχε πολλές φορές και ρόλο αστυνόμευσης. Επίσης επεσήμανε πως η απόφαση θα έχει και αρνητικές οικονομικές συνέπειες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με πολλούς τουρίστες να έχουν εκδηλώσει άμεσο ενδιαφέρον να μεταφέρουν τα σκάφη τους στην περιοχή. Τέλος ο κ. Κέλλας τόνισε πως από την στιγμή που το Δημόσιο δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο του σταθμού, είναι ακατανόητη αυτήν η απόφαση, μεταφέροντας συγχρόνως στον Υπουργό και την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ύστερα από την εκτενή ενημέρωση που είχε για το θέμα και σε συνεννόηση με τον Υπαρχηγό του Λιμενικού, διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι ο σταθμός του Στομίου θα λειτουργήσει ως λιμενικό φυλάκιο, απόφαση που ο κ. Κέλλας υποδέχτηκε με ικανοποίηση, αφού ικανοποιεί και το αίτημα των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Στομίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ