ΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ

αστυνομικοςΜία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο και σε έναν 46χρονο υπαρχιφύλακα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο αστυνομικός να βρεθεί με χειροπέδες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο υπαρχιφύλακας θα αναλάμβανε σε λίγες ημέρες την προστατευτική φρούρηση της δημοσιογράφου, η οποία είχε πέσει θύμα απειλών από χρυσαυγίτες, ύστερα από τις αποκαλύψεις της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το “κύκλωμα” της Χρυσής Αυγής, που βρισκόταν από πίσω από τις επιδρομές κατά μεταναστών.

Ο υπαρχιφύλακας που θα αναλάμβανε τη φρούρηση  της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη του Alpha TV απαίτησε από την ίδια χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και πως αυτή η διαδικασία είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Αλλά ο υπαρχιφύλακας είχε ξεχάσει πως είχε απέναντί του δημοσιογράφο που τυγχάνει να γνωρίζει τη νομοθεσία.

Έτσι η δημοσιογράφος σε συεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε το Σάββατο το πρωί.

Ο υπαρχιφύλακας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη από συναδέλφους του που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο.

Μετά τη σύλληψή του ο υπαρχιφύλακας θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε εις βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ