ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΜΕΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε να οργανώσει μια σύσκεψη με τα Δ.Σ των Σωματείων, τις Λαϊκές Επιτροπές των Συνοικιών, αλλά και εκπροσώπων από τους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, την ΟΓΕ και νεολαία, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ, στην ισόγεια αίθουσα του, με θέμα:

Την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της ανεργίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και του εισοδήματος και την ανάγκη ανασύνταξης των δυνάμεων μας, μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγάλο κεφάλαιο. Προετοιμασία για το συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ στις 4/10 και του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 1/11.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Κόντρα στο κλίμα ψεύτικων προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση για ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και ελάφρυνσης της θέσης του λαού, βιώνουμε καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας που τσακίζει κόκαλα, χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει κανένα μέτρο προστασίας των ανέργων, ούτε για τον περιορισμό της. Την άγρια φοροληστεία του λαού, την προετοιμασία για νέα γερά πλήγματα σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι υποσχέσεις τη αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλο μείγμα οικονομική πολιτικής, δεν αφορούν την πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, αλλά τμήματα των καπιταλιστών που σήμερα είναι «ριγμένα» στη μοιρασιά του πλούτου που παράγει ο λαός.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, η ανάγκη για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, με ταξικό προσανατολισμό και αιτήματα πάλης, χωρίς να σέρνεται πίσω από τη μια ή την άλλη κυβέρνηση και την εργοδοσία, είναι ακόμα πιο επιτακτική σήμερα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ