ΧΑΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΙΑΣ – ΔΕΛΕΡΙΩΝ

Το σχολείο θα λειτουργήσει και φέτος ως τετραθέσιο υποστηρίζει η δημοτική αρχή Τυρνάβου

δημοτικοΑνακοίνωση απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου για το θέμα του δημοτικού σχολείου Ροδιάς – Δελερίων, εξέδωσε η δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι η παράταξη του κ. Χατζηκράχτη βιάζεται να κάνει αντιπολίτευση και εκδίδει ανακοινώσεις χάρη εντυπώσεων, από τη στιγμή που το θέμα είχε λυθεί και το σχολείο θα λειτουργήσει και φέτος ως τετραθέσιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«H Δημοτική Αρχή δήμου Τυρνάβου από την πρώτη στιγμή (πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς) έχει εκφράσει τη θέση της και την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους γονείς της Ροδιάς και των Δελερίων καθώς και στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς.

Συμμετείχε με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αμπελώνα σε παραστάσεις και επαφές στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση προσπαθώντας μαζί με τη Σχολική Σύμβουλο, γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα επιμένουμε μαζί με την τοπική κοινωνία να διεκδικήσουμε δωρεάν ποιοτική παιδεία για τα παιδιά του τόπου μας.

Πιστεύουμε ότι όταν κλείνουν εκπαιδευτικές δομές (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) οι γονείς μετακομίζουν σε αστικές περιοχές για να δώσουν στα παιδιά του μόρφωση με αποτέλεσμα τα χωριά να ερημώνουν και ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να συρρικνώνεται και πιθανόν νέες γενιές ανέργων να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και λύθηκε εγκαίρως μετά από τις πιέσεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες και το σχολείο θα λειτουργήσει όπως και πέρσι σαν τετραθέσιο.

Όσο για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αστ. Χατζηκράχτη και τους συμβούλους της θεωρούμε ότι βιάζονται να κάνουν αντιπολίτευση και να βγάζουν χάρη εντυπώσεων ανακοινώσεις για ένα θέμα που είχε ήδη λυθεί με παρέμβαση της δημοτικής αρχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ