ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

????????Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και μετά τις θεωρίες και τις υποθέσεις, έρχεται και στην πράξη η επιβεβαίωση της πολυετούς εγκατάλειψης των Ολυμπιακών Ακινήτων από εκείνους στους οποίους ανατέθηκε η συντήρηση αλλά και αξιοποίησή της… Και μάλιστα έρχεται μέσω… ποινικού δικαίου.

Τι σημαίνει αυτό;

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», Κωνσταντίνου Ματάλα (2008-09), ενώ ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα άρσης της ασυλίας του διαδόχου του στη θέση, νυν βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη (για το 2009-2010), ώστε να διωχθεί και αυτός για το ίδιο αδίκημα.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση των εισαγγελέων Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου, οι οποίοι εντόπισαν ποινικές ευθύνες των δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας. Η εταιρία  είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

stokokkino.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ